Radovi brži od rokova – završena nova trafostanica u Velikoj Župi kod Prijepolja

Prijepolje – Elektrodistribucija Srbija završila je izgradnju trafostanice 35/10 kV Velika Župa u Prijepolju, koja će proširiti kapacitete za priključke i unaprediti kvalitet napajanja električnom energijom za domaćinstava i privredu u blizini granice sa Crnom Gorom.

Foto: PP Media Prijepolje

– Nova trafostanica za područje Velike Župe, Ivanja, Mioske, Кamene Gore, Jabuke i dela Кolovrata osigurava pouzdano i stabilno snabdevanje električnom energijom. Više od 3.500 korisnika imaće rezervni pravac napajanja – istakli su u Elektrodistribuciji Srbije.

Radovi su privedeni kraju znatno brže nego što je bilo planirano posebno zahvaljujući zalaganju domaćeg izvođača koji gradi objekat, kao i podršci Opštine Prijepolje i ažurnosti u izdavanju neophodnih dozvola.

TS Velika Župa, u koju je uloženo oko 181 milion dinara, jedan je od  preduslova za privredni rast i zaustavljanje migracija iz ovog područja Srbije. Ova investicija Elektrodistribucije Srbije omogućiće da se pozitivno odgovori na zahteve za priključenje novih proizvodnih hala i poslovnih objekata zainteresovanih investitora. Instalisana snaga trafostanice je dva puta po 8 MVA, a  transformatori su proizvedeni u Srbiji.

PP Media