RIK proglasio “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić”, lista tesna za Tandira

Prijepolje/Novi Pazar – Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu “Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić” za poslanike Narodne skupštine na izborima raspisanim 3. aprila. Na izbornoj listi kandidata za narodne poslanike, koju je predala ta stranka nalazi se 133 imena, među kojima je 14 Prijepoljaca.

Foto: Tanjug

Lista koju je RIK objavio, potvrdila je pisanje medija da se na njoj ne nalazi doskorašnja perjanica ove partije iz Prijepolja Samir Tandir. Naime, prema nezvaničnim informacijama vrh partije procenio je da zbog brojnih afera, potom organizovanja hajke na predsednika opštine Prijepolje i bahatosti Tandir šteti ugledu stranke i prestavlja teret za izlazak pred građane, pa je on skinut sa liste iako je prvobitno bio planiran da se na njoj nađe, kao šesti po redu.

Ipak, Tandir je uspeo da na listu progura najbliže saradnike, dobro znane organima gonjenja, u nameri da ih poslanički imunitet zaštiti od zakona. Tako je Sabira Hadžiavdić kotirana kao 5 na listi, Alisa Talović je 8 a Mersid Mekić 17, njih troje hapšeni su zbog koruptivnih dela od strane Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kraljeva i u toku su sudski procesi.

Pored pomenute trojke, na listi se kao 22 nalazi Sabahudin Hajdarević predsednik OO SPP u Prijepolju. Direktor škole u Brodarevu, Amel Kurbegović, je takođe na listi, kao i Naso Planić, Amel Devović, Dževad Mujezinović, ali bez izgleda da uđu u parlament.

Inače, u gradu na Limu špekuliše se da je ovo samo uvod u promene koje će uslediti nakon izbora u odboru SPP u Prijepolju. Upravljanje strankom preuzeće neukaljani ljudi, sa namerom da ponovo vrate ugled partiji koji je prema oceni mnogih debelo narušen.

PP Media