Sahranjen napadač, pismo nije otkrilo motiv krvavog pira

Zašto je Radenko Trišović (63), pre dva dana u Suvom Polju kod Pribojske Banje, teško povredio bivšu suprugu Milijanu Trišović (60), njenu sestru Danu Raketić (63), majku Drinku Vakirević (80) i svog pašenoga Radojka Raketića (63), ostaje misterija. Radenko se nakon zločina obesio, a policija je u njegovom domu pronašla oproštajno pismo, koje ne otkriva motive krvavog pira. U međuvremenu, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja sprovodi vanredan nadzor u pribojskom Centru za socijalni rad.
Komšija Radojko Raković kaže da je odlično poznavao porodicu Trišović, te da još ne može da veruje šta se desilo i koja je nevolja naterala Radenka da posegne za oružjem, a kasnije i sebi da presudi.

– Bio je miran i tih čovek, gotovo da sam ga svaki dan viđao. Njegova bivša supruga je radila kao nastavnica ruskog jezika, uvek je bila spremna da pomogne svima u selu, ne znam šta mu je ovo trebalo da uradi – u čudu kaže Radojko.

Radojko Raković komšija foto: večernje novosti

U kući Radenka Trišovića nakon uviđaja koji su sproveli pripadnici MUP PU Prijepolje pronađeno je oproštajno pismo. Kako saznajemo, u njemu se ne navode motivi i razlozi za ono što je učinio već je samo najavio svoje samoubistvo.

U pribojski Centar za socijalni rad stigli su predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gde obavljaju vanredan inspekcijski nadzor ove ustanove. Direktor Centra za socijalni rad Zoran Polić kaže da ovoj ustanovi, u poslednjih godinu dana, niko od familije nije prijavljivao Radenka za nasilje u porodici.

– Kod nas su došli predstavnici ministarstva i obavljaju jednu vrstu nadzora. Tokom zadnjih 12 meseci niko od članova porodice nije kontaktirao sa nama. To se dešavalo u ranijim godinama kada je supruga Milijana prijavljivala Radenka, međutim nakon razgovora obavljenih sa njim nesuglasice bi sporazumno i mirno rešavali – ističe Polić.

Povređeni tokom krvavog pira Radenka Trišovića nisu životno ugroženi. Pašenog napadača Radojko Raketić zadobio je prostrelnu ranu vatrenim oružjem, a posle zbrinjavanja u užičkoj bolnici njegovo stanje je stabilno.

– Raketić se, kao i bivša supruga napadača Miljana Trišović, nalazi na Odeljenju intenzivne nege u Užicu. Ona je zadobila jedan ubod nožem i oporavlja se od teških povreda – objasnila je Danijela Vasiljević, portparol Zdravstvenog centra Užice.

Ostali povređeni, svastika napadača Dana Raketić i tašta Drinka Vakirević, zbog posekotina su zbrinuti u pribojskoj bolnici.

SAHRANjEN NA SEOSKOM GROBLjU

UBICA Radenko Trišović sahranjen je u petak na groblju u Suvom Polju. Mesto gde će počivati nedaleko je od kuće u kojoj je počinio krvavi pir, odnosno gde se obesio.
Izvor: Večernje novosti, A.Rovčanin