Sjenica dobila novu vlast, Nermin Kamberović na čelu opštine

Sjenica – Odbornici Skupštine opštine Sjenica izabrali su danas Nermina Kamberovića za novog predsednika opštine, on je na toj funkciji nasledio Muniba Mujagića. Skupštinom opštine Sjenica ubuduće će rukovoditi samostalna odbornica Mulka Zornić koja je na tom mestu nasledila Kamberovića. Odlukom skupštinske većine novi zamenik predsednika opštine Sjenica je Admir Elezović.

Foto: A.Rovčanin

U Sjenici je izabrana nova izvršna vlast. Većinu u Skupštini opštine Sjenica čine Sandžačka demokratska partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka, dva samostalna odbornika i odbornička grupa “Stranka budućnosti i razvoja”, koju čine Zijadin Turković, Fadil Nikšić i Fadil Seferović, što je ukupno 21 odbornik.

Na vanrednoj sednici Skupštine opštine Sjenica, razrešeni su i imenovini vršioci dužnosti direktora javnih preduzeća i ustanova Sjenice. Za VD direktora Ustanova za sport i rekreaciju Sjenica imenovan je Ervin Latović.

Peduzeća Seoski vodovodi Erkan Hadžić, Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Sjenica Sanel Kolašinac. Biblioteke „Muhamed Abdagić“ Ermedin Kolašinac i JKP Vrela Adnan Gurdaš.

Tajnim glasanjem, većinom glasova dosadašnji zemenik predsednika Skupštine opštine Sjenica Veran Karličić razrešen je te dužnsti, a na njegovo mesto istim principom, tajnim glasanjem, izabran je Momir Kovačević, koji je bio odbornik u lokalnom parlamentu Skupštine Sjenice.

Članovi novoimenovanog Opštinskoog veća su: Huso Zornić, Hazir Bilalović, Marko Pantović, Šefćet Kurtagić i Samir Seferović.

Sednici je prisustvovalo 29 odbornika.

PP Media i RTVNP