Školarci iz Velike Župe najbolji na prijepoljskoj Dečurlijadi

Jedanaesta po redu „Dečurlijada“, manifestacija namenjena deci strijih razreda prijepoljskih osnovnih škola okupila je u Domu kultre preko 1200 dece školskog uzrasta. Prvo mesto na ovom takmičenju u konkurenciji od osam osnovnih škola sa teritorije Prijepolja i Nove Varoši, po prvi put osvojila je škola „Dušan Tomašević Ćiroko“ iz Velike Župe.
“Dečurlijada“ je međuopštinska manifestacija takmičarskog karaktera koja kroz pesmu i igru promoviše kako sportsku tako i uopštu kulturu, upravo kod one populacije koja je u uzrastu kada je takav vid popularisanja najpotrebniji. Manifestacija je namenjena školskom uzrastu od prvog do osmog razreda i sastoji se iz disciplina znanja i sporta. Svaku školu predstavljaju ekipe od po četiri člana koje se prema jasno utvrđenim propozicijama bore za medalje i pobednički pehar.
„Uvek imamo nova iskustva i tamo gde primetimo grešku u organizaciji, nastojimo da to naredne godine ispravimo, jer jako je teško organizovati ovakvo takmičenje uživo pred toliko dece“, ističu organizatori.
Prvo mesto na ovogodišnjoj „Dečurlijadi“ odnela je škola „Dušan Tomašević Ćirko“ iz Velike Župe. Ekipa koja je prtedstavljala ovu školu kaže da je nejteže bila disciplina u prevlačenja konopca, ali da je takmičenje u znanju ovaj put presudilo. Velika Župa je u finalu bila bolja od škole iz Brodareva, koja je za 11 godina, koliko se ova manifestacija organizuje prvo mesto osvajala najviše puta, čak pet.
Na kraju takmičenja održan je i revijalni deo manifestacije kada je usledilo izvlačenje nagrada namenjenih publici i nasup Pinkove zvezde Mlađena Tošovića.
PP Media