Skuplje komunalije u Novoj Varoši

Nova Varoš – Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš, usvojili su odluku o završnom računu budžetza sa revizorskim izveštajem za prošlu godinu kao i drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta. Takođe, odbornici su i dali saglasnost na Odluku o novim cenama komunalnih usluga.

Odbornici izglasali veće cene komunalija, foto: A.Rovčanin

Novovaroški odbornici su usvojili drugi rebalans ovogodišnjeg budžeta koji je uvećan za 89.300.000.oo dinara.

-Imaćemo sigurno još jedan, najverovatnije na sledećoj sednici ukoliko nam bude zatrebalo novca u jednom delu projekta izgradnje vodovoda u Božetićima, na potisnom vodu od Štitkova do Božetića jer nismo obezbedili dovoljno novca. Sve ostalo smo, smatram, dobro planirali – kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Na današnjoj sednici usvojen je i predlog Odluke  o novim cenama komunalnih usluga.

-Cena vode sa sadašnjih 49,36 povećana je na 62,08 dinara po kubiku (bez PDV-a), dok će nova cena naknade za kanalizaciju biti 15,52 dinara po kubiku. Iznos naknade za održavanje vodovodnog priključka, koja uključuje i pet kubika vode, ubuduće će se plaćati 425 dinara, umesto 340 dinara, a usvojene su i veće cene za pogrebne, pijačne i druge komunalne usluge – istakla je direktirka JKP “3 septembar” Suzana Šuljagić.

Razmatran je i predlog da se pokrene inicijativa za izradu idejnog rešenja sa studijom izvodljivosti gondole skijališta na Golom brdu na Zlataru.

-Ovo ne možemo uraditi ove godine, ali nadam se da ćemo ga kroz pet godina realizovati na zadovoljstvo svih naših građana ali i turista – apostrofirao je predsednik opštine Radosav Vasiljević.

Bez rasprave je usvojen Plan razvoja opštine Nova Varoš 2022-2029.godina kao i predlog Odluke o bratimljenju opštine Dojran u  Republici Severna Makedonija i opštine Nova Varoš.

PP Media