Smenjeno osam odgovornih sestara i tehničara u Opštoj bolnici

Direktor Opšte bolnice u Prijepolju Zoran Drobnjak nedavno je smenio osam odgovornih sestara i tehničara. Oni smatraju da su razlozi njihove smene iracionalni, da nisu dobili jasno obrazloženje iz kojeg se može videti zbog čega su smenjeni pa su zbog toga zatražili hitan prijem kod ministra zdravlja Zlatibora Lončara. Sa druge strane Drobnjak ističe da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da je to pitanje opšteg organizovanja i rukovođenja bolnicom sa ciljem njenog najboljeg funkcionisanja.

Odlukom direktora Bolnice Zorana Drobnjaka nedavno je sa mesta odgovornih tehničara i glavnih sestara smenjeno osam lica. Nezadovoljni ovakvom odlukom za koju smatraju da nije donešena u skaldu sa važećim zanskim propisima smenjena lica obratila su se Sindikatu medicinskih sestara i tehničara a zatim su zatrašili i prijem kod resornog ministra Zlatibora Lončara od kojeg očekuju pomoć.

Direktor Opšte bolnice Zoran Drobnjak, foto: www.ppmedia.rs


Odgovarajući na novinarsko pitanje zbog čega je došlo do smene ovih lica dr Drobnjak kaže da je sve urađeno sa ciljem što boljeg funkcionisanja bolnice te da u tome ne vidi ništa sporno.

– Sve je urađeno u skladu sa zakonom i sa namerom da Opšta bolnica bolje i organizovanije funkcioniše – tvrdi on.
PP Media

3 thoughts on “Smenjeno osam odgovornih sestara i tehničara u Opštoj bolnici

  • Direktor je za sve u pravu nazalost,pravilno je postupio ko god da je u pitanju jer su nase sestre,tehnicari,cistacice gori nego iko a ima ih jos sto bi trebalo da se preciste jer ne zasluzuju da rade u bolnici gde niko ne dolazi sto mu je milo!!!!

  • Nije tačno. Toliko ima dobrih i sestara i tehničara da bi ih svaka bolnica poželela ,a to što i u žitu ima kukolja ne znači da je kompletno žito neupotrebljivo. Inače , svi smo mi skoro isti ko god valja i ko je drugačiji u pozitivnom smislu ne valja nam …sledeći put neće nam valjati ni ova postavljena garnitura i sve tako u krug.Čak kažu od 8 smenjenih 6 su izuzetni profesinalci ,ali ko više pita da li si dobar ili loš , takva je odluka .

  • Nepricaj te gluposti,treba smeniti i pojedine.
    Opsta katastrofa,pacijenti ostavljeni na milost i nemilost kome??Provela sam tri dana u toj bolnici pored tesko bolesnog pacijenta,sokirana gledajuci pojedine doktore,koji nemaju pojma o svojoj profesiji.
    Dr Mira Kurkic,pitam za stanje pacijenta,drsko odgovara””izlazite napolje,na pauzi sam,vidite da pijem kafu””.
    Dr Mira Kurkic pije kafu,po KO zna koju poredu,dok je pacijenti pozivaju u pomoc,,,umiru…strasno,nema humanosti,zaboravila za zakletvu,ako je uopste i polozila???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *