Sneg doneo nedaće vozačima i putarima, zimske službe na terenu

Prijepolje/Nova Varoš – Iz sata u sat, debljina snežnog pokrivača se povećava a pravi saobraćajni kolaps je na putevima širom zapadne Srbije. Na magistralnom putu Zlatibor – Nova Varoš preko Borove Glave u snegu je ostalo zaglavljeno na desetine teretnjaka i automobila, a putevi su zavejani i u prijepoljskom kraju. Saobraćaj se otežano odvija i prema granici sa Crnom Gorom preko graničnog prelaza Jabuka.

Sneg doneo nedaće vozačima i putarima, foto: A.Rovčanin

Užički putari već satima su na terenu, a na kritične tačke upućena je teška mehanizacija. Na snazi je zabrana za teretni saobraćaj preko Borove Glave i Debelog brda.

– Situacija je teška, ali borimo se. Pojačavamo mehanizaciju sa 12 na 17 mašina. Teška mehanizacija je izašla na Borovu Glavu i Debelo Brdo. Apelujemo još jednom na sve vozače da ne kreću na put bez zimske opreme, jer tada dolazi do kolapsa na putu, izjavio je Alen Mušanović iz Puteva Užice.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić kaže, da je izdat nalog firmama kojima je povereno zimsko održavanje puteva da krenu na teren, a da gradske ulice već čiste radnici Komunalnog preduzeća.

– Sneg je već zavejao puteve u višim delovima naše opštine. Dali smo nalog firmama kojima su povereni poslovi zimskog održavanja puteva da krenu na teren i počnu sa čišćenjem. Komunalci će takođe čistiti gradske ulice – kaže prvi čovek opštine Drago Popadić.

Debljina snežnog pokrivača u višim delovima Prijepolja je preko 30 centimetara, dok je on u gradu u pola manji.

PP Media