Za božićne poklone deci Priboja „Stara Raška“ izdvojila milion dinara

Priboj – Humanitarna organizacija “Stara Raška” iz Beograda za Božićne praznike pribojskim mališanima uručila je novčane i novogodišnje paketiće u vrednosti od milion dinara.

Foto: Opština Priboj

Ovo je 17.godina kako ova humanitarna organizacija, pribojskoj deci,ali i deci Raške oblasti, Božićne praznike upotpuni, pre svega novčanim poklonima,za šta je do sada izdvojeno pola miliona evra ili više od 60 miliona dinara.

Ove godine po 100 kanadskih dolara u dinarskoj protivvrednosti uručeno je za 192 pribojska mališana, dok su za 27 učenika od prvog do četvrtog razreda, najstarije osnovne škole u Priboju i ovom kraju, OŠ Nikola Tesla u Pribojskoj Banji uručeni poklon Deksiko paketići, kompanije čiji je vlasnik srpski preduzetnik Slobodan Vučićević.

„Ideja o humanitarnoj pomoći deci Raške oblasti krenula je pre 17 godina, kada je HO „Stara Raška“ iz Beograda, u Кanadi otvorila svoju filijalu, koja od tada prikuplja novac u našoj dijaspori, kako bi najradosniji hrišćanski praznik obradovala što veći broj dece u Priboju ,i ostalim opština Raške oblasti“, rekao je Vojin Vučićević, osnivač ove humanitarne organizacije.

„Dečiji osmeh nema cenu, i zato u ime Opštine Priboj i svih njenih građana zahvaljujemo HO „Stara Raška“, ne samo na poklonima za Božićne praznike, već i na drugim,brojnim donacijama, od pomoći pribojskom zdravstvu i školstvu, preko 100 hiljada besplatnih sadnica poljoprivrednicima, do pomoći osobama sa invaliditetom. Zato će lokalna samouprava i dalje podržavati rad ove Organizacije i njenu humanitarnu misiju“, rekao je Dragan Ljeljen, član Opštinskog veća za informisanje.

Foto: Opština Priboj

Opština Priboj ima preko hiljadu fizičkih lica, kao članova HO Stara Raška, i po tome je najbrojnija među opštinama Raške oblasti, a značajan je broj članova i pravnih lica odnosno pribojskih preduzetnika, radnji,preduzeća i ustanova.

Za doprinos uspešnom radu ove Organizacije Opštini Priboj je, povodom obeležvanja jubileja od 20 godina rada, dodeljena i Zlatna plaketa HO Stara Raška.

PP Media