Sneg usporio saobraćaj na putu od Nove Vroši prema Zlatiboru

Nova Varoš/Zlatibor – Sneg koji duže od 48 sata pada na području Zlatibora i Zlatara zadao je veliku muku vozačima kao i žiteljima visokih planinskih sela. Snežne padavine uz pratnju jakog vetra, juče i tokom noći, stvarale su visoke snežne nanose što je otežalo posao zimskoj službi.

Sneg otežava saobraćaj, foto: PP Media

Magistralni put od Užica ka Prijepolju je prohodan ali se saobraćaj odvija otežano na deonici od Zlatibora prema Kokinom Brodu.

Od noćas je dosta neprohodnih seoskih  puteva u novovaroškom kraju, mada ljudi angažovani na čišćenju snega u seoskom području od jutros rade na probijanju puteva.

„Već dva dana sneg intezivno pada ali još uvek nije napravio veće probleme. Rano jutros sam provukao vozu i očistio deonicu koju ja održavam. Sudeći kako od jutros pada očekujemo nove probleme i visoke namete – kaže u kratkom telefonskom razgovoru Momčilo iz Negbine.

Snežna vejavica i dalje ne prestaje a temperatura u ovom delu zemlje danas je pet stepeni ispod nule. Sela na padinama Murtenice ove zime sneg nije poštedeo, a kako kažu mestani, na ovo su odavno navikli.

PP/Media B.Ilić