Ministarstvo kulture i informisanja podržalo sa 10 miliona dinara projekat „Manastir Mileševa – 8 vekova pod krilima Belog anđela“

Beograd/Prijepolje – Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je 10 miliona dinara opštini Prijepolje, kroz program „Gradovi u fokusu“  za projekat  „Manastir Mileševa – 8 vekova pod krilima Belog anđela“. Projektni predlog je usmeren na pripremi obeležavanja proslave 800 godina manastira Mileševe.

Odobreni projekat predviđa  unapređenje kulturne infrastrukture i intenzivnu međusektorsku saradnju između ustanova koje neguju kulturu,tradiciju, veru i običaje na području opštine Prijepolje. S tim u vezi prvobitni projektni predlog  u oblastima savremenog stvaralaštva i zaštite kulturnog nasleđa povezao je lokalitete i ustanove kao što su Dom kulture, Matična biblioteka „Vuk Кaradžić“, Muzička škola i manastir Mileševa.

Duška Bajić članica Opštinskog veća, foto: A.Rovčanin

– Rešenjem Ministarstva kulture I informisanja,  dodeljena su sredstva u iznosu od 10 miliona dinara koja se po trebaju usmeriti na  uređenje  i opremanje zgrade Doma kulture tj male sale kao i uređenje kompleksa manastira Mileševe. Ovom prilikom se zahvaljujem celokupnom timu koji je učestvovao i dao svoj doprinos u realizaciji izrade ovog projektnog predloga. Posebnu zahvalnost upućujem predstavnicima RRA Zlatibor, koji su sve naše ideje pretočili u formu aplikacionog formulara, direktorima navedenih ustanova kulture i obrazovanja,predstavnika manastira Mileševe i opštinskoj Кancelariji za lokalno ekonomski razvoj – kaže članica Opštinskog veća zadužena za lokalni ekonomski razvoj,turizam i ekologiju, Duška Bajić.

PP Media