Sportske igre mladih po peti put u Priboju

Priboj – Po peti put, Dunav osiguranje Sportske igre mladih stižu u Priboj. I ove godine druženje dece Priboja i Igara biće posebno. Karavan radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održaće se u Priboju 3. i 4. maja.

Foto: Promo

Prvog dana takmičenja, planiran je kvalifikacioni MIS turnir u odbojci, od 15 časova, dok u 17.30 na školskim terenima počinje turnir u malom fudbalu za dečake 2012. godište i mlađe. U četvrtak 4. maja takmičenja na školskim terenima počinju u 10 časova i to Coca-Cola kup za dečake i devojčice 2007. godište i mlađe. Potom u 12 časova na stazu izlaze atletičari. U trci na 60 metara gledaćemo dečake i devojčice 2012. i mlađe i 2014. i mlađe. Turniri Lino između dve vatre i 3×3 počinju u 14 časova. U 19 časova planirana je svečana ceremonija dodele medalja, a potom, poklon za SIMOVCE iz Priboja i sve goste grada, koncert Željka Samardžića.

Foto: Promo

I ove godine, cela manifestacija održava se uz podršku lokalne samouprave i Sportskog saveza Priboja.

Pobednici turnira u Priboju izboriće plasman na Regionalno finale koje se u junu održava u Čačku. Državna završnica održava se u julu u Banji Ždrelo, a Međunarodno finale, tradicionalno, u Splitu gde se na mini-letovanju druže SIMOVCI iz sve tri zemlje učesnice, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Desetu sezonu Igara u Srbiji obeležiće kampanja „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ koja je pokrenuta od strane generalnog sponzora Igara u Srbiji, kompanije Dunav osiguranje. Kampanja za cilj ima da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja, posebno na sportskim terenima i tribinama. Učesnici imaju mogućnost da na terenu ostave svoje poruke protiv vršnjačkog nasilja, a na raspolaganju im je i mail pruzamrukunepodmecemnogumail.com. Kraj sezone doneće i pobednike, koji će adekvatno biti nagrađeni. Takođe, troje najboljih SIMOVACA očekuju stipendijska osiguranja kompanije „Dunav“. Prošle godine, među troje nagrađenih bio je i Pribojac Benjamin Kokor.

PP Media