Sredstvima donatora osvetljeno školsko dvorište gradske osmoljetke

Prijepolje – Dvorište Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“ nedavno je dobilo novo osvetljenje, zahvaljujući inicijativi Suada Memovića, člana Saveta mesne zajednice Prijepolje i donaciji lokalnih privrednika.

Nova rasveta u školskom dvorištu, foto: PP Media

Neosvetljeno školsko dvorište, bilo je problem kako za đake i njihove roditelje, tako i za komšije koji žive u neposrednoj blizini škole. Prema njihovim rečima, pod okriljem mraka u školskom dvorištu okupljale su se razne grupe mladića, koje je neretko policija udaljavala.

Član Saveta mesne zajednice Prijepolje, Suad Memović, kaže da je posle razgovora sa menadžmentom škole upoznat sa činjenicom da škola nema sredstava da sama obnovi rasvetu, te da je nakon dobijene saglasnosti da se postavi novo osvetljenje obezbedio donatore i izvođača radova.

Foto: PP Media

– Odmah pošto sam dobio pozitivan odgovor od menadžmenta škole, da će nova rasveta, ukoliko je obezbedimo biti postavljena, pozvao sam nekoliko privrednika i vrlo bzo smo rešili taj problem. Donatori su bili firme „Argropromet“, „Zenit doo“, „Ćatić company“ i „TR čarapa i veša“. Sada na zadovoljstvo dece, a i komšija rasveta obasjava školsko dvorište – zadovoljno kaže Memović.

Inače, u najveću osmoljetku u Prijepolju, staru skoro dva veka, godinama unazad nije bilo ozbiljnijeg ulaganja. Nebriga i nemar učinili su da zgrada propada iz dana u dan. Stakla na fiskulturnoj sali odavno su ispucala, i prestavljaju pravu opasnost za bezbedan boravak dece u njoj.

PP Media