Stanić: Od 19. februara Centar za socijalni rad bez direktora

Advokat iz Кragujevca Miloš Stanić, koji je u sporu protiv opštine Prijepolje, zastupao Radomilu Pjanović, koja je zajedno sa Sabirom Hadžiavdić konkurisala na direktorsko mesto u Centru za socijalni rad, kaže za agenciju RINA da je sud poništio rešenje o izboru direktorke Centra i da samim tim Hadžiavdić sa danom pravosnažnosti presude više nije direktor i ne bi smela da preduzme nijednu radnju vezanu za rad Centra. Pravosnažnost je, inače, nastupila 19. februara, tvrdi Stanić. On pojašnjava i to kako bi po našim zakonima morao da izgleda dalji redosled postupaka.

Presuda Apelacionog suda u Kragujevcu kojom se poništava rešenje SO Prijepolje o izboru Sabire Hadžiavdić na mesto direktora, foto: www.ppmedia.rs

– Sledeće rešenje je imenovanje v.d. direktora ustanove do raspisivanja novog konkursa. U sudskom postupku je utvrđeno da nema dokaza da sadašnja direktorka ispunjava uslove u smislu staža u struci, sada je ozbiljno ugrožen njen kredibilitet, kao i tog Upravnog odbora koji ju je već jednom izabrao a da nisu proverili uslove na zakonit način. Tako bi njeno imenovanje za v. d. direktora bilo, najblaže rečeno, neozbiljno i bio bi ugrožen integritet same institucije. Skupština imenuje v. d. direktora ustanove, a to lice mora da ispunjava uslove u pogledu radnog iskustva u struci i ostale. Ako Skupština nije imenovala v. d. direktora, treba se obratiti Ministarstvu za lokalnu samoupravu i ukazati na ovo nezakonito ponašanje – naglašava Stanić.

Inače, pri postavljenju Hadžiavdićeve na mesto direktorke Ministarstvo je dalo saglasnost, ali je sud doneo odluku da je i to bilo nezakonito. Ovu odluku doneo je Apelacioni sud u Кragujevcu u veću koje je činilo troje sudija i ona je pravosnažna, tako da se ne može govoriti o grešci suda u Užicu, kao što je bilo reči u Skupštini opštine.

PP Media i Rina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *