Velika Župa dobija savremenu uličnu rasvetu

U prijepoljskom naselju Velika Župa počeli su radovi na izgradnji rasvete u dužini od dva i po kilometra. Vrednost radova iznosi 10,5 miliona dinara, a završetak prve faze prema rečima izvođača očekuje se za 60 dana.
Posle više od dve decenije naselje Velika Župa koje broji oko 5 hiljada stanovnika u dužini od 2,5 km dobiće savremenu led rasvetu. Sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta, a izvođač radova je firma „Manes“ iz Topole, koja je na tender izašla sa najpovoljnijom ponudom.
„Dugo očekivana investicija konačno dobija svoj epilog. Početak postavljanja ulične rasvete kroz naselje Velika Župa je jedan izuzetno važan projekat za našu opštinu“, istakao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Postavljanje ulične rasvete u dužini od 2,5 km jeste samo prva faza radova, deonica od preko kilometar puta u ovoj godini ostaće neosvetljena. Prema rečima člana Opštinskog veća Esada Hodžića, sredstva za potpuni završetak radova i kompletno osvetljenje naselja Velika Župa, što uključuje i rasvetu u naselju Vinicka, biće planirana u budžetu za narednu godinu.
„U planiranih 60 dana radiće se rasveta u dužini od 2,5 km, projektom je planirano da rasveta bude postavljena na još negde oko 1 km. To je ono što mi svakako planiramo u narednoj godini, kao i postavljanje rasvete u naselju Vinicka“, kazao je Hodžić.
Svoje zadovoljstvo zbog dugo očekivanog početka postavljanja rasvete u Velikoj Župi nisu krili, kako predsednik MZ Velika Župa Murat Kajević, tako ni meštani ovog naselja.
„Velika Župa broji veliki broj stanovnika i rasveta je nešto što će meštanima biti od velikog značaja“, ističe Kajević.
Ovo nije jedina investicija koja će u ovoj godini biti realizovana u MZ Velika Župa. U toku je priprema planske dokumentacije za raspisivanje tendera za izgradnju trafostanice, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 20 miliona dinara.
PP Media