Tara Veljković pobednica jubilarnih 50. Limskih večeri poezije u Priboju

Priboj – Učenica Prve beogradske gimnazije Tara Veljković, pobednica je jubilarnih 50. Limskih večeri poezije održanih u Priboju. Ove godine na konkurs je prispelo 59 ciklusa pesama srednjoškolaca iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a nagrada za pobednicu je štampanje zbirke poezije. 

Foto: Opština Priboj

Za prethodnih pola veka, na ovom pesničkom festivalu, nastupilo je  preko 17 hiljada mladih pesnika, a mnogima su Priboj i Limske večeri poezije bila  početak za pamćenje, i nezaobilazna  stvaralačka nota u daljoj pesničkoj biografiji. Podatak, da je pobednik prvih LVP sada već daleke 1969.godine bio  jedan  bar pesništva, kao što je Dobrica Erić, dovoljno govori o značaju ove  manifestacije za mlade pesničke stvaraoce. 

A bez obzira na evidentne promene  u stvaranju pesme,pesnički nemiri će i dalje titrati na talasima modrozelnog  Lima kroz Priboj

Obeleženo je samo prvih  pola veka Limskih večeri poezije u Priboju i Srbiji,koje sa uspehom organizuje DК “Pivo Кaramatijević”,a pokrovitelji su Opština Priboj i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

U gradu na obalama Lima nastavljamo  da  slavimo poeziju i samo statistički počinjemo da odbrojavamo novih 50 godina.

PP Media