Turistička organizacija Prijepolje ostala bez direktora

Prijepolje – Turistička organizacija Prijepolje ostala je bez direktora, nakon što je jednogodišnji vd mandat, Ildi Čolović, istekao u ponedeljak 28. februara. Ko će preuzeti dalje upravljanje ovom ustanovom još uvek nije poznato, međutim ono što javnost zna a što je poljuljalo odnose u širokoj vladajućoj koaliciji, jeste da je Ilda pronašla stalno “uhlebljenje” kod partijske drugarice u Biblioteci “Vuk Karadžić”.

Foto: A.Rovčanin

Krajem februara prošle godine odbornici Skupštine opštine Prijepolje, izabrali su Ildu Čolović za vd direktora ove ustanove u trajanju do jedne godine. Direktorsku funkciju Ilda je preuzela od Nebojše Svičevića, a pred probranim medijima u prvom javnom nastupu zahvalila je lokalnom šefu partije i tada poslaniku, što joj je pružio priliku da rukovodi značajnom ustanovom.

Foto: Sana

O tome, kako je Ilda Čolović iskoristila pruženu šansu da radi na unapređenju turizma, najbolje oslikava činjenica da još uvek Plan i program poslovanja ove ustanove za 2022. godinu nije usvojen. Opštinsko veće zatražilo je na poslednjoj sednici od Tursitičke organizacije da dostavi izveštaj o nedavno sprovedenom konkursu za prijem radnika u stalni radni odnos, zbog sumnje da  isti nije sproveden po zakonu.

Umesto promocije turističkih potencijala koje Prijepolje pruža, Tursitička organizacija uglavnom se u javnosti tokom minulih godinu dana pominjala u negativnom svetlu, pa je gotovo izvesno da će neko drugi preuzeti rukovođenje ovom ustanovom, i pokušati da vrati debelo narušen ugled.

PP Media