Tomašević: Maršićanin nanosi štetu DSS-u

Član Predsedništva DSS Vukosav Tomašević pozvao je danas Dragana Maršićanina da podnese ostavku na mesto predsednika stranke, a ako to ne učini, kako se navodi, biće smenjen na prvoj narednoj sednici Glavnog odbora.

„Neodgovorna i prostačka izjava Dragana Maršićanina na Tviteru, u kojoj narodne poslanike i buduće članove Vlade naziva ergelom, predstavlja njegovo lično, privatno mišljenje, i ni u kom smislu ne izražava zvanični stav Demokratske stranke Srbije“, naveo je Tomašević u saopštenju.

Uprkos tome, istakao je on, ovim gestom Maršićanin nanosi ogromnu štetu DSS, zbog čega više ne može da bude na čelu stranke.

Napominjići da pripada onoj struji u DSS koja se protivi bilo kakvoj saradnji sa SNS i Aleksandrom Vučićem, uključujući i lokalne koalicije u opštinama i gradovima, Tomašević je uputio izvinjenjenje svim članovima SNS zbog izjave Maršićanina.

„Siguran sam da članovi i funkcioneri DSS koji se bore za uređenu, građansku i prosvećenu Srbiju, a to je ogromna većina u DSS, dele moja, a ne Maršićaninova uverenja“, kaže se u saopštenju člana Predsedništva DSS Vukosava Tomaševića.
Izvor: tanjug