Turistička ponuda zapadne Srbije predstavljena na sajmu u Sarajevu

Prijepolje/Sarajevo – Na Međunarodnom sajmu turizma „Sarajevo travel fest” koji je juče otvoren u Sarajevu, svoju turističku ponudu objedinjenu u okviru štanda Turističke regije Zapadne Srbije prezentovalo je 12 turističkih organizacija iz ovog dela naše zemlje.

Foto: A.Rovčanin

Posetiocima iz Bosne i Hercegovine najinteresantnije destinacije su bile Zlatibor, Prijepolje, Zlatar i Sjenica, odnosno čitav pešterski kraj.

„Ove godine smo se odlučili da učestvujemo na sajmu u Sarajevu zato što je ovo na neki način veoma važno ciljano tržište za kompletnu turističku ponudu zapadne Srbije, jer odavde dolazi veliki broj turista iz čitave Bosne i Hercegovine a naročito iz Sarajeva i s obzirom da smo mi granično područje i regija koja se naslanja na turističko tržište BiH, pre svega na Višegrad ali jednim delom i na Sarajevo, mislim da je važno da ovde budemo prisutni. Veoma korektno smo se predstavili, zadovoljni smo i odzivom i posetom na sajmu i utisci su za sada veoma pozitivni i siguran sam da ako ovaj festival koji je prvi put organizovan ove godine, preraste u tradiciju da će i turistička ponuda zapadne Srbije biti sve više orjentisana ovom tržištu”, kazao je direktor TO Regija Zapadna Srbija Nemanja Nešić.

Foto: A.Rovčanin

Među najposećenijim štandovima bio je svakao štand TO Prijepolje, a ono što je turistima iz BiH najinteresantnije kada je reč o turističkoj ponudi Prijepolja, jeste kulturno nasleđe koje pokazuje povezanost Prijepolja i Sarajeva, odnosno Srbije i Bosne i Hercegovine.

„To su svakako sakralni objekti, tu su i manifestacije koje se održavaju u letnjem periodu poput Komaranske košije i Limske regate. Takođe mnogi od njih su zainteresovani za aktivnosti poput Raftinga na Limu, pešačenja i obilazaka svih predela koje imamo a to su i Sopotnica, Jadovnik, Jabuka”, istakao je direktor TO Prijepolje Petar Vasiljević.

Foto: A.Rovčanin

Prema njegovim rečima posetioci sajma su zainteresovani da u manjim ili većim grupama dolaze i da usput pored Zlatibora, Zlatara obiđu i ovaj kraj, provedu neko vreme i probaju lokalne gastronomske proizvode i osete blagodati ruralnog turizma.

„Imamo čemu da se nadamo u budućnosti pogotovu u saradnji sa lokalnim tur operaterima koji mogu da dovedu te grupe i zaista povežu njihovo tržište sa našim uz korišćenje svih atributa poput imena Valtera i kreiranja tura vezanih za aktivni turizam, ali i našeg međusobnog nasleđa”, precizirao je Vasiljević.

Inače, štand Regije Zapadne Srbije obišao je i zamenik predsednika opštine Prijepolje Elvin Banjica.

PP Media i GZS