Potpisani ugovori sa prijepoljskim poljoprivrednicima

Poljoprivrednici iz Prijepolja potpisali su sporazume sa lokalnom samoupravom o korišćenju subvencija u poljoprivredi, koje su im dodeljene za nabavku poljoprivrednih mašina i opreme. Vrednost subvencije za 189 poljoprivrednika iznosi blizu 9 miliona dinara.
U maloj sali prijepoljskog Doma kulture organizovano je svečano potpisivanje sporazuma koji poljoprivrednike obavezuje da kupljenu opremu ne mogu prodati za određeni vremenski period, već da je mogu koristiti isključivo za svoje potrebe. Poljoprivrednici su iskazali veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi i ističu da će im oprema koju su nabavili uz njihovu pomoć biti od velikog značaja za njihov dalji rad.
Kako bi subvencije bile pravilno podeljene, Komisija koju je formniralo Opštinsko veće obišla je sva poljoprivredna gazdinstva i na licu mesta se uverila da su poljoprivrednici nabavili mašine i opremu za koju su i konkurisali.
„Na osnovu naknadnog obilaska Komisije odbijena su dva zahteva, dok je u startu odbijeno 17 zahteva, jer prema pravilniku koje je donelo Opštinsko veće ti podnosioci zahteva nisu odgovarali određenoj vrsti opreme“, kazao je šefa Odeljenja za poljoprivredu Ifet Hamzić.
Opština Porijepolje i naredne godine izdvojiće značajna sredstva za podsticaj razvoja poljoprivrede. Prema rečima predsednika Emira Hašimbegovića, za tu namenu iz opštinskog budžeta planirano je oko 30 miliona dinara.
Iako je u ovoj opštini na razvoj malinarstva stavljen najveći akcenat, Hašimbegović ističe da ni ostale poljoprivredne grane neće biti zapostavljene.
PP Media