Vidomir Petaković prvi zlatarski rabadžija

U Muškovini na visu Džade održani su šesti po redu “Susretu zlatarskih sela”. U ovom seoskom višeboju u čobanskim veštinama i spretnosti drvoseča nadmetalo se sedam sela. Titulu najboljeg rabadžije ove godine poneo je Vidomir Petaković iz Draževića. Domaćin takmičenja idućeg leta biće Drmanovići.
Nadmetanje rabadžija po tradicijji uvek privlači najveću pažnju posetilaca.Sedam volovskih zaprega vuklo je trupce jelovine od 1,5 kubika. Zahvaljujući snazi svojih volova i postignutom vremenu po velikoj vrućini laskavo priznanje najboljeg zlatarskog rabadžije pripalo je Petakoviću, dok su drugo i treće mesto osvojili Radojko i Tomislav Matijević iz Vilova.
Delije iz Gornjih Goračića nisu imale dostojnog takmaca u vučenju konopca, nadvlačenju klička, skoku u dalj i struganju trupca kladarom. Na svom prvom učešću na „Susretima zlatarskih sela“ Karaula je osvojila prvo mesto u bacanju kamena s ramena i fudbalu, dok je Muškovini pripala nagrada u odbojci, a Pravoševi u trčanju na livadi. 
Domaćin okupljanja i druženja ekipa iz sela sa planine bila je Pravoševa, a idućeg leta takmičare će dočekati i ugostiti Drmanovići sa svojim sponzorima.
– Razgovaraćemo da se, možda, idućeg leta Susreti vrate na stari datum – Ivanjdan. Letos smo pomerili termin, jer je 7. jul Dan opštine Priojepolje,a imali smo obećanje za podršku Turističke organizacije Prijepolja. Međutim, dobili smo 30.000 dinara, što je mizerna suma za ovakvu manifestaciju,a i kasu opštine – kaže Veroljub Jovanović, član Organizacionog odbora.
„Susreti zlatarskih sela“ traju zahvaljujući upornosti i entuzijazmu grupe meštana koje je planina odgajila i kojima je ona na srcu. Međutim, neophodne su temeljnije pripreme, angažovanje da učestvuju i ostala zlatarska sela.
Pored asfaltnog puta treba, uz manje radove, neophodno je obezbedi prostor za parkiranje većeg broja vozila i više brinunti o bezbednosti učesnika.
PP Media D.Gagričić