Zlatar pun gostiju za Sretenje, traži se krevet više

Nova Varoš/Zlatar – Iako je doneo brojne probleme dubokom snegu na srpskim planinama najviše su se obrodovali turistički radnici. Debeli beli prekrivač preduslov je za veliki broj posetilaca, a broj rezervacija na planini Zlatar tokom proteklih dvadesetak dana skočio je za 30 odsto. Za predstojeće praznike traži se i krevet više.

Zlatar pun turista, foto: Rina

– Zlatar je poznat po tome što na nju dolaze ljubitelji rekeativnog skijanja, aktivnog odmora i onih željihnih čistog planinskog vazduha. Zbog toga popunjenost smeštajnih kapaciteta je preko 80 odsto, zbog čega se nadamo da će se tokom praznika tražiti i krevet više. Turistička organizacija radi da svake sezone pridoda mnogo sadržaja koji će privući turististe, pa tako pored staze za skijanje koju Zlatar ima, dodata je još jedna, dužine 250 metara i vodi ka RH centru, idealna za decu početnike koja vole sneg i skijanje – kaže za RINU Branko Pucarević iz TO Zlatar.

Na Zlataru cene su ostale kao i tokom novogodišnjih praznika, gde se za jednu porodicu može iznajmiti kuća od 80 evra dnevno, pa sve do 120 u zavisnosti od usluge. Dok se cena u hotelskom smeštaju kreće od 3500 dinara pa na više, takođe u zavisnosti od toga da li je u pitanju prenoćiošte ili polupansion.

Pored Zlatara, biser srpskog turizma planina Tara, godinama unazad se izdvaja kao top turistička destinacija. Vremenske prilike ove godine su posebno uticale na povećanu popunjenost kapaciteta, pa će većina turista iskoristiti priliku da produženi mini-odmor za praznik Sretenje provede upravo na ovoj lokaciji.

PP Media i Rina