U Novoj Varoši raspisan javni poziv za odabir izvođača na energetskoj sanaciji

Nova Varoš – Opština Nova Varoš raspisala je javni poziv za izbor privrednih subjekata koji će biti angažovani na realizaciji mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji ove opštine, a uskoro će biti raspisan i javni poziv za građane.

Foto: A.Rovčanin

Javni poziv traje do utroška opredeljenih sredstava, a vlasnici porodičnih kuća i stanova za planirane radove mogu angažovati isključivo privredne subjekte koji budu izabrani putem ovog javnog poziva.

Osim zamene stolarije, za koju je poslednjih godina vladalo najveće interesovanje, subvencionisaće se i postavljanje termičke izolacije zidova i ostalih delova termičkog omotača, kao i postavljanje termičke izolacije ispod krovnog pokrivača.

-Pored toga, građani će i ove godine, kao i prošle, moći da konkurišu i za zapomoć za nabavku i instalaciju kotlova na biomasu i prirodni gas i zamenu radijatora i toplotnih pumpi, kao i za nabavku i ugradnju solarnih kolektora i panela i prateće instalacije. Кako bi se ubrzala procedure, zahtevi će se reašavati odmah po podnošenju- kažu za „Varoške novine“ u Opštinskoj upravi Nova Varoš.

Inače, za energetsku sanaciju kuća i stanova u novovaroškom kraju lokalna samouprava i Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedili su ove godine ukupno 10 miliona dinara subvencija. Ovo je treća godina kako država i opština subvencionišu radove na energestkoj sanaciji domaćinstava. Prve je u Novoj Varoši pomoć u zameni stolarije dobilo 21 domaćinstvo, dok je prošle na javni poziv za sufinansiranje devet mera stiglo 55 prijava, za koje je bilo opredeljeno ukupno 6,4 miliona dinara.

Tekst Javnog poziva za izbor direktnih korisnika ( privrednih subjekata) za realizaciju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Nova Varoš, objavljen je na zvaničnoj internet stranici Opštine www.novavaros.rs.

PP Media i Varoške novine