U Opštu bolnicu stigla još jedna vredna donacija

Prijepolje – Opštoj bolnici u Prijepolju uručena je donacija vrednosti preko 5.000 evra. Sto bolničkih dušeka, izrađenih od sunđera visoke klase i specijalnog nepromočivog platna koje je otporno na dezinfekciona sredstava, veoma su izdržljiva a daju i veliku udobnost pacijentima. Dušeke su naručili i platili privrednici Besim Brdar i Fuad Hadžibulić, koji ne pomažu ovoj zdravstvenoj ustanovi prvi put.

Privrednici donirali dušeke, foto: A.Rovčanin

„Intezivno su nam pomagali u periodu borbe protiv korona virusa donacijom zaštitnih sredstava. Tada smo se i dogovori o nastavku saradnje, jer smatramo da pacijenti moraju da imaju bolje uslove za vreme lečenja. Bolnica raspolaže sa 170 kreveta, i ovom količinom dušeka mi ćemo ih sve obezbediti. Prošle godine imali smo nabavku dušeka iz Zdravstvenog centra, a bila je i jedna donacia od strane privrednika. To je potrošni materijal i stalno se obnavlja”, rekao je direktor bolnice Zoran Drobnjak.

Firma „Stileks” uvek kada neko želi da donira bolnici a robu kupi kod njih, u znak podrške se pridruži akciji.
„Tako je bilo i ovog puta Stileks je prijepoljskoj bolnici poklonio 20 kompleta bolničkih posteljina i isti broj jastuka”, rekla je Elma Turković, menadžer prodaje.

Džemko Jusović i Elma Turković, foto: A.Rovčanin

Direktor preduzeća „Trgopek” Džemko Jusović, obratio se u ime vlasnika firme, braće Sutka i Besima Brdara istakavši da ovo nije prvi put da učestvuju u ovakvim akcijama.

„Nadam se da je i ova donacija došla u pravo vreme, a to je trenutak kada nam je svima teško a najviše onima koji se nalaze na bolničkom lečenju. Naša firma će biti prisutna kao donator i ubuduće kako bi pomogli i izašli u susret našim zdravstvenim ustanovama, a podrazumeva se i svim našim građanima, kad god je to potrebno”, kazao je Jusović.

GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *