U petak otvaranje Rehabilitacionog centra u Pribojskoj Banji

Priboj – Nakon više od šest godina pauze medicinski radnici u petak 2. avgusta će se vratiti u rekonstruisanu zgradu Rehabilitacionog centra u Pribojskoj Banji i nastaviti rad. Na praznik Svetog proroka Ilije, biće svečano otvoren Rehabilitacioni centar, u čiju obnovu je najviše novca uložila opština Priboj.

Rekonstruisana zgrada Rehabilitacionog centra u Pribojskoj Banji, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Svečanom otvaranju, koje je planirano tačno u podne, prethodiće Sveta Arhijerejska Liturgija koju će služiti Episkop mileševski Atanasije sa sveštenstvom i monaštvom, po završetku liturgije uslediće rezanje slavskog kolača, a potom i kulturno – umetnički program u porti manastira.

Inače, radovi na obnovi Rehabilitacionog centra su izvođeni na osnovu ugovora koji je pre tri godine potpisan između Mileševske eparhije, Manastira Svetog Nikole u Pribojskoj Banji, Opštine Priboj i Zdravstvenog centra Užice.

Ugovorom je predviđeno da Eparhija izda u zakup, na 10 godina bez nadoknade, prvi sprat RH centra u Pribojskoj Banji Zdravstvenom centru Užice. Opština Priboj se obavezala da sredstvima iz budžeta, predviđenim za zdravstvo, opremi prvi sprat RH centra, u skladu sa potrebama Zdravstvenog centra.

PP Media