U porti hrama Vaskrsenja Hristovog u Priboju počela izgradnja kapele

Priboj – U porti hrama Vaskrsenja Hristovog u Priboju počela je izgradnja kapele. Sredstva za projekat, koji je davnašnja potreba žitelja novog dela grada, u vrednosti od 6 miliona dinara, obezbeđena su iz budžeta lokalne samouprave i dobrovoljnim prilozima građana.

Hram Vaznesenja Hristovog u Priboju

Radovi na izgradnji kapele u porti hrama Vaskrsenja Hristovog u Priboju počeli su pre desetak dana.  Temelji su već urađeni, a ovih dana se radi cokla i mrtva ploča.

 – Mi sa blagoslovom njegovog Preosvestenstva episkopa milesevskog Atanasija u našem hramu započeli smo izgradnju kapele koja će služiti za izlaganje pokojnika. To se pokazalo kao potreba u našem gradu. Imamo veliku pomoć lokalne samouprave a već smo počeli sa prikupljanjem priloga kako bi projekat nastavili – kaže protojerej Marko Papić

Jedan ovakav projekat davnašnja je potreba žitelja novog dela grada, podseća predsednik Crkvene opštine Priboj, Miloš Slović. On je ukazao i na važnost učešća svih pravoslavnih vernika u ovom projektu, kako bi svojim dobrovoljnim prilozima pomogli izgradnju kapele.

Završetak izgradnje kapele planiran je na proleće, kada će se početi i sa realizacijom drugog projekta, izgradnjom Parohijskog doma u porti hrama Vaskrsenja Hristovog u Novom Priboju.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *