U Prijepolju obeležena godišnjica NATO bombardovanja

Prijepolje – Prijemom porodica žrtava u ratovima 1990-1999, pripadnika vojske i policije u Opštinskoj upravi a potom i polaganjem venaca na spomen obeležja u Hašimbegovića polju, u Prijepolju je obeleženo 24 godina od početka NATO bombardovanja.

Foto: A.Rovčanin

Kao način da obnove sećanja na one koji su poginuli braneći otadžbinu, obeležavanje dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja, u Prijepolju, je počelo prijemom porodica poginulih boraca u poslednjem ratu od 1991-1999 kod opštinskog rukovodstva gde im je, kao i ranjih godina uručena jednokratna novčana pomoć. Bila je ovo prilika i da porodice predoče probleme sa kojima se suočavaju.

Foto: A.Rovčanin

– I 24 godine nakon početka NATO bombardovanja, sećanja su ista a bol ne jenjava – kaže ratni vojni invalid Enes Suljević.

24. mart nas podseća na nešto što se nikad ne sme dogoditi u Republici Srbiji, poručio je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Na spomen-obeležje posvećeno NATO razaranju i svim žrtvama napada Alijanse kao i na spomenik kod železničke stanice više opštinskih delegacija i porodica stradalih položilo je vence u znak sećanja na njihovu veliku žrtvu i tragičnu sudbinu.

PP Media