U Prijepolju održan Mali sajam sporta

Prijepolje – Delegacije Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije boravile su u Prijepolju gde je organizovan peti Mali sajam sporta u 2023. godini. Opština Prijepolje iz koje su potekla velika sportska imena, Vlade Divac, Nemanja Petrić, Ivica Dragutinović, Armin Sinančević, Jovo Caković, Luka Šuljagić dokazala je da će i u budućnosti stasavati neki novi šampioni. 

Foto: A.Rovčanin

Ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar Marko Kešelj, šef kabineta Jovan Knežević, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković, zajedno sa sekretarom Sportskog saveza Prijepolja Luka Šuljagić sastali su se sa predsednikom opštine Dragom Popadićem, zamenicom Samirom Ćosović i većnicima Aleksandrom Vujičićem i Sanelom Dizdarevićem.

Foto: A.Rovčanin

Nakon sastanka zajedno su se uputili na plato ispred Doma kulture, gde su predstavnici prijepoljskih klubova prikazivali svoje sportove, a predškolci iz PU „Miša Cvijović“ vežbali uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje u okviru projekta „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan“. 

– Drago mi je da veliki broj dece odlučuje da se bavi sportom, da je upravo sport proslavio našu opštinu i nadam se da će tako biti i u budućnosti. Hvala Ministarstvu sporta i Sportskom savezu Srbije na podršci, pomoći i opremi koju su nam dodelili – rekao je predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Ministar sporta Zoran Gajić poručio je okupljenima da je sportski dan prilika da se deca, nastavnici, roditelji i treneri okupe na dan takmičarskog sporta i odličan je način da se pokaže deci koliko zaista može biti zabavno učešće u sportu.

– Sport nas uči sposobnosti da pobedimo bez likovanja, poštujemo protivnika i sposobnost da graciozno gubimo, da uvek damo sve od sebe i na kraju igre, takmičenja, završimo rukovanjem. Opština Prijepolje je bogata sportskom tradicijom, sjajnim sportistima, ali i podmladkom koji obećava blistavu budućnost u raznim sportskim granama. Videli smo ih na delu, videli smo da su radni, posvećeni i da se sa ogromnom ljubavlju bave svojim sportskim aktivnostima i time su pokazali da su već stasali šampioni, da su sreća i radost naše lepe zemlje Srbije koja u poslednjih deset godina puno ulaže u sport na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Radi se predano na tome da se iz dana u dan stvore još bolji i veći uslovi sportskog usavršavanja naše mladosti i taj kurs nećemo napuštati – rekao je ministar Gajić.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek poručio je deci da je Mali sajam sporta još jedan festival dobrote, lepote i pravih životnih vrednosti.

– Sport nas uči da budemo pošteni, hrabri, istrajni i dosledni ljudi. Sport nas uči da poštujemo i cenimo protivnike, ali da nikad ne damo na sebe i na svoje. Sport nas uči da otkrijemo koliko smo snažni i složni onda kada je najteže i kako jedino zajedno možemo da ostvarimo najveće sportske i sve druge životne uspehe. Sport nas uči da verujemo u sebe i svoje snove. Živimo u vremenu i okolnostima koje su često prevelike i preteške za dečije godine, ali baš zbog toga oni pokazuju da su zreli, pametni i spremni na sve izazove koje nam život postavlja. Kada danas ovde u Prijepolju vidim decu u ovolikom broju, sa ovako dobrom energijom koju nose sa sobom, sa nadom i pozitivnošću koju šire, mogu da budem potpuno smiren i zadovoljan jer znam da naša zemlja Srbija ima zdravu, sigurnu i naprednu budućnost – rekao je Štefanek.

Foto: A.Rovčanin

Deca su imala priliku i da pritaju proslavljene ljude sporta – Gajića, Kešelja i Štefaneka, sve što ih zanima u vezi sporta kako bi sutra u svom životu primenili ove savete i postali veliki šampioni. Sportski savez Srbije doneo je i lopte za osnovne škole u Prijepolju.

Foto: A.Rovčanin

Još pet Malih sajmova sporta očekuje nas u septembru mesecu, kao i kruna ove sezone Veliki sajam sporta u Beogradu.

PP Media