U Prijepolju održana komemoracija Bogoljubu Batu Dučiću

Prijepolje – Bogoljub Bato Dučić je bio ljudska gromada, a tako skroman i jednostavan. Čovek koji je ostavljao utisak na ljude, brzo sticao prijatelje ali ih nije lako gubio, rečeno je na komemoraciji povodom iznenadne smrti, predsednika Saveta mesne zajednice Seljašnica, Bogoljuba Bata Dučića, održanoj u prijepoljskom Domu kulture u prisustvu porodice, prijatelja, lokalnih funkcionera i velikog broja građana.

Bogoljub Bato Dučić 1951 – 2021, foto: A.Rovčanin

Bogoljub Bato Dučić preminuo je u 71. godini od posledica koronavirusa, a sahranjen je u  Budvi. O Bogoljubu govorili su prijatelji, kolege iz Saveta mesne zajednice i lovci.

– Bogoljub je bio neko ko je umeo da proceni pravog čoveka i da sa njim postane prijatelj. Ljudi su ga takog prihvatali i voleli – kazao je između ostalog zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić i veliki prijatelj premilog Dučić, otkrivši neke detalje iz zajedničkog druženja.

U ime Saveta mesne zajednice Seljašnica, od Bata emotivno se oprestio Sulejman Obućina, dok je ispred Lovačkog udruženja, čiji je Bogoljub bio istaknuti član, govorio Darko Vujašević.

U ime porodice Dučić govorio je Batov sin Ivan, koji se zahvalio prisutnima na lepim rečima o njegovom ocu. On je naglasio da bez obzira na to što je Bogoljub gotovo ceo radni vek proveo u Budvi, nije zaboravio zavičaj u koji se poslednjih godina vratio i obnovio stara prijateljstva.

PP Media