U Prijepolju raspisani izbori za Savete mesnih zajednica

Prijepolje – Predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić danas je raspisao izbore za članove Saveta mesnih zajednica koji će se održati 20. novembra. Izbori će se održati u svih 30 mesnih zajednica u okviru prijepoljske opštine. 

Foto: A.Rovčanin

– Kandidaturu za članove saveta svojih mesnih zajednica građani mogu podneti već od 26. septembra. Potrebno je da skupe 20 potpisa podrške kada je reč o većim mesnim zajednicama odnosno 5 za sve ostale – kazao je predsednik Skupštine opštine Prijepolje Izudin Šantić.

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić ukazao je na značaj mesnih zajednica za lokalnu samoupravu.

– Preko mesnih zajednica mi zapravo komuniciramo sa građanima i upoznajemo se sa problemima koje treba da rešavamo u tim sredinama. Važno je da se što više mladih uključi u izborni proces i da se izaberu najkvalitetniji ljudi u svakoj sredini – naveo je Babić.

Na poslednjoj skupštinskoj sednici doneto je rešenje o imenovanju Komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica. Načelnik opštinske uprave Miodrag Ćubić je obećao da će izbori za članove saveta mesnih zajednica biti organizovani u skladu sa zakonom i pomno praćeni kako ne bi došlo do bilo kakvih vrsta propusta, kao što je to bio slučaj na poslednjim izborima 2018. godine.

Poslednji izbori u prijepoljskim mesnim zajednicama održani su pre četiri godine.

PP Media