Tijani Čekerevac iz Priboja potrebna je naša pomoć: 20 000 evra za složenu operaciju kičmenog stuba u Turskoj

Priboj – Sedamnestogodišnja Tijana Čekerevac zadobila je teške povrede kičmene moždine u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 15. decembra prošle godine. Nakon operacije u Beogradu usledila je višemesečna borba Tijane i njene porodice, da kroz fizikalne terapije i posebne tretmane u Slankamenu i Pribojskoj Banji, ova hrabra i uporna devojka ponovo prohoda. Uprkos uloženim naporima, Tijaninom nesalomivom duhu i podršci najbližih, kompresija na kičmenom stubu nastala u ovih osam meseci i dalje onemogućava zadovoljavajući napredak.

U ovom trenutku Tijani i njenoj porodici predložena je operacija dekompresovanja kičmenog stuba i specijalni tretmani rehabilitacije u Turskoj klinici Medikal Park, kao poslednja nada i mesto sa pozitivnim iskustvima pacijenata iz cele Srbije koji su dobili veće šanse nakon te vrste zahvata.

Za ovako složen zahvat i tretman neophodno je obezbediti 20.000 evra koje porodica Čekerevac, iscrpljena osmomesečnom borbom da njihovo dete ponovo prohoda, nema u ovom trenutku. Prema rečima majke Dragane Čekerevac, prijatelji su im sugerisali pokretanje humanitarne akcije i obraćanje fondaciji Budi human, sa kojom je i sklopljen ugovor i otvoreni žiro-računi, na koje će putem SMS poruka biti moguće donirati sredstva za pomoć Tijani.

„Mi kao porodica smo do sada se borili sami, ali u ovom trenutku ovaj spasonosni zahvat u Turskoj nismo u mogućnosti da finansiramo. Zamolili bi smo sve ljude dobre volje u okviru svojih mogućnosti da pomognu odlazak na operaciju i tako svi zajedno damo šansu našoj Tijani da ponovo prohoda i ostvari svoje snove“.

Prijatelji porodice i Društvo za Cerebralnu i dečiju paralizu Priboj, priključili su se ovim humanitanim aktivnostima i kroz razne vidove humanirtarnih akcija pokašavaju da prikupe što više sredstava do 10.avgusta kada bi operacija male Tijane bila moguća u Turskoj. Na pokretanju akcije, predsednik Društva za Cerebralnu i dečiju paralizu Priboj Salviša Šušanj, apelujući na sve sugrađane izjavio je: „ Ako je ijedna porodica zaslužila da joj se pomogne u ovom trenutku, onda je to porodica Čekerevac – Stojić, koji su godinama nesebično bili jedan od glavnih oslonaca u radu našeg društva i pomagali na sve načine osobe sa invaliditetom. Minimum koji sada možemo svi kao zajednica da učinimo, jeste da im pomognemo da Tijana ponovo stane na svoje noge , i bude u prilici da ponovo sa osmehom dođe kod nas i pomaže svim našim članovi kao što je to radila sve ove godine do nesreće i teške povrede“.

Prijatelji ove porodice i fondacija Budi human apeluju na sve ljude dobre volje da SMS porukama i svojim dobrovoljnim prilozima u okviru svojih mogućnosti uplate sredstva na humanitarne žiro račune i pomognu da Tijana ponovo stane na svoje noge.

PP Media i GZS