Ulica prema Gimnaziji u Novoj Varoši zabranjena za vozila od 7 do 8 časova

Nova Varoš – Ulica Zorana Đinđića na delu od raskrsnice kod Opštine do zgrade Srednje škole od sutra će svakog radnog dana biti zatvorena za saobraćaj u periodu od 07 do 08 časova.

Ilustracija, foto: A.Rovčanin

Ovu ulicu koristi veliki broj učenika osnovne i srednje škole čija je bezbednost ugrožena prilikom dolaska na nastavu zbog velike frekvencije saobraćaja u jutarnjim časovima. Zbog toga će, kažu u lokalnoj samoupravi, odluka o jednočasovnoj zabrani saobraćaja biti na snazi sve dok traje školska godina.

-Mole se građani da ispoštuju vremenski period zabrane saobraćaja zbog sigurnosti dece i svih građana- apeluju iz Opštinske uprave Nova Varoš.

Ulica Zorana Đinđića ovde je strma i delom bez trotoara. Poslednjih godina veliko broj roditelja decu vozi kolima na nastavu, a kako je raskrsnici na prevoju ispod bivše Gimnazije uska i nepregledna na njoj se stvaraju „čepovi“ pa je saobraćaj često u kolapsu. U opasnosti su deca koja pešice idu u školu, naročito zimi kada trotoari nisu očišćeni pa moraju da se kreću kolovozom.

Varoške novine i PP Media