Umesto skupe proslave novac preusmeren na letovanje mališana sa Kosova i Metohije

U Opštini Priboj neće biti svečanosti povodom Dana ove lokalne samouprave 2. februuara, već će novac namenjen za proslavu biti usmeren za letovanje 50 mališana sa Kosova i Metohije. Dan opštine Priboj obeležava se na ovaj datum kada se prvi put pominje grad na Limu u Povelji Kralja Fridriha III, koja je izdata 20. januara 1448. po Julijanskom kalendaru, odnosno 2. februara po Gregorijanskom. Čestitke povodom Dana opštine građanima i građankama Priboja, uputili su predsednik opštine Lazar Rvović i predsednik Skupštine opštine Boris Mrdović.

– Kao i prethodne četiri godine, od kada je 2. februar usvojen kao novi Dan opštine Priboj, neće biti proslave, već će novcem namenjenim za to biti obezbeđen odlazak dece iz Prilužja – opština Vučitrn, u pribojsko odmaralište u Sutomoru- kazao je predsednik Skupštine Boris Mrdović uputivši čestitku žiteljima ove opštine.

Boris Mrdović predsednik SO Priboj foto: www.ppmedia.rs

Prvi čovek opštine Lazar Rvović čestitajući sugrađanima Dan opštine naglasio je da će i ubuduće umesto skupih proslava novac biti preusmeravan tamo gde je to potrebnije, potsetivši da je to bio slučaj i ranijih godina.

– Prethodne četiri godine sredstva su bila preusmerena u sektor obrazovanja, zdravstva i socijalne zaštite, pa su tako novcem koji nije potrošen za svečarenje, kupljeni neophodni medicinski aparati, o trošku Opštine u Cern su putovali najbolji pribojski učenici, letovalo je 55 dece iz materijalno ugroženih porodica, a prošle godine, zahvaljujući uštedama, obnovljene su ambulante u seoskom područjima – podsetio je Rvović.
PP Media