Usame Zukorlić posetio Prijepolje

Prijepolje/Novi Pazar – Potpredsednik Skupštine Srbije i predsednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić posetio je opštinu Prijepolje i tom prilikom se od čelnika ove lokalne samouprave upoznao sa aktivnostima i projektima koji se realizuju u toj sredini. Na sastanku je bilo reči o putnoj infrastrukturi i povezivanju Prijepolja sa budućim autoputem koji se gradi prema Sjenici, kao i izgradnji vodovoda Ravni i rešavanju problema sa zatvorenom fiskulturnom salom u školi u Brodarevu.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, smatra da lokalna samouprava sama nije kadra da uradi krucijalne stvari za razvoj bez pomoći države. On kaže, da je u toku realizacija svih projekta koje je obećao predsednik države Aleksandar Vučić prilikom posete gradu na Limu.

– Samo zajedničkom saradnjom sa državom i uticajem kroz Skupštinu Srbije i ministarstvima možemo ostvariti boljitak. Danas imamo sve ono što je država obećala u Prijepolju prilikom posete predsednika Vučića, radovi su ili u toku ili su izdati nalozi za njihovo izvođenje – kaže Popadić.

Foto: A.Rovčanin

Potpredsednik Skupštine Srbije Usame Zukorlić saglasio se sa opštinskim rukovodstvom o važnim stvarima koje su od vitalnog interesa za građane a koje mogu zajedno da realizuju. On je kazao da je u Skupštini Srbije aktuelizovao pitanje puta koji bi povezao Prijepolje sa budućim autoputem koji se gradi.

– Svaki put kada aktuelizujem pitanje izgradnje pristupnih saobraćajnica ka budućem autoputu dobijem uveravanje da ne brinem ništa i da je to prirodna stvar koja će da dođe sa autoputem. Koliko brzo se bude gradio autoput to će da utiče na ubrzanje izgradnje pristupnih saobraćajnica. Kažu da će autoput do Duge poljane biti završen za četiri/pet godina, mi do tada moramo da preduzimamo sve korake, i tu smo se usaglasili sa predsednikom opštine, da sve što je do nas uradimo, jer je to od velikog značaja za građane – istakao je Zukorlić.

On je podržao inicijativu da se u Prijepolju osnuje novo javno preduzeće koje bi rešavalo infrastrukturne probleme građana.

PP Media