Veći oprez u vožnji zbog kiše

Zbog kiše koja trenutno pada u zapadnim i centralnim krajevima Srbije i kolovozi su mokri, iz Auto – moto saveza Srbije savetuju dana vozačima veći oprez u vožnji.
Iz AMSS-a upozoravaju da će mokri kolovozi, prema najavama metereologa, biti i u ostalim krajevima Srbije, jer se i tamo tokom dana prognozira kiša sa povremenim pljuskovima.
U saopštenju AMSS-a se navodi i da uskršnje veče protiče u znaku slabijeg saobraćaja, sa manjim brojem vozila na putevima u Srbiji.
Prema najnovijim informacijama Uprave granične Policije, na našim putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.
Iz AMSS-a podsećaju da će 5. maja na državnom putu I B reda broj 27, Loznica – Zavlaka, deonica Krst – Zavlaka doći do potpune obustave saobraćaja od devet do 18 sati zbog izvođenja radova na periodičnom održavanju.
Alternativni pravci za sva vozila su državni put II A reda broj 139 Krst – Krupanj i državni put II A reda broj 137 Krupanj – Zavlaka.
Do izmene režima saobraćaja doći će i na državnom putu I B reda broj 22, Beograd – Lazarevac, deonica Orlovača – Rušanj, od 4. do 18. maja, zbog izvođenja radova na mašinskom iskopu putnih kanala.
Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem.
Do srede, 4. maja nije predviđeno potpuno zaustavljanje saobraćaja na Autoputu E80, Niš – Dimitrovgrad (granica sa Bugarskom), deonica od Čiflika do Staničenja.
Prema podacima Uprave saobraćajne Policije prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 66 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 30 lica povređeno, a dve osobe su smrtno stradale.
Izvor: tanjug