Velika Župa dobila savremenu uličnu rasvetu

Posle više od dve decenije naselje Velika Župa koje broji oko 5 hiljada stanovnika dobila je sinoć savremenu led rasvetu u dužini od 2,5 km. Vrednost radova iznosila je 10,5 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta.
Velika Župa je dobila jednu od tehnološki najsavremenijih uličnih rasveta po novom standardu osvetljenja javnih puteva, kazao je prilikom obilaska ovog naselja predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović. Postavljanje ulične rasvete u dužini od 2,5 km jeste samo prva faza radova, osvetljavanje deonica od preko kilometar puta planirana je da se radi u narednom periodu čime će biti kompletirana izgradnja rasvete u Velikoj Župi, dodao je Hašimbegović.
Svoje zadovoljstvo zbog dugo očekivane izgradnje rasvete u Velikoj Župi nisu krili ni meštani ovog kraja, Suljo Kapur za naš sajt ističe da je bilo jako teško i nebezbedno kretati se u večernjim satima kroz ovo naselje zbog velike frekvencije saobraćaja. On je iskazao zahvalnost svima koji su pomogli da Velika Župa “zasija” u večernjim satima.
Kenan Jusović privrednik i budući odbornik u SO Prijepolje, ističe da je izgradnja rasvete u ovom kraju od velikog značaja, Velika Župa se sve više razvija i sve više privrednika želi da ulaže svoj kapital ovde, prevashodno je primetan razvoj tog agro sektora tako da je svaka inesticija od velikog značaja kako za meštane tako i za privrednike u Velikoj Župi. Drago mi je što se nakon završetka ove investicije neće stati sa ulaganjem u Veliku Župu, tako da će se u narednom periodu asvfaltirati i brojne ulice u ovoj Mesnoj zajednici a u planu je i izgradnja savremene trafostanice, zaključio je Jusović.
Ove godine planirana je i izgradnja velike trafostanice u Velikoj Župi koja će rešiti brojne probleme u snbdevanju električnom energijom za meštane i privredne subjekte ne samo ovog naselja već i drugih okolnih naselja. Za tu namenu iz opštinske kase biće izdvojeno 20 miliona dinara.
PP Media