Veliki dan za Prijepolje: Otvoren most u Šarampovu i zatvorena deponija Stanjevine

Prijepolje – Premijerka Srbije Ana Brnabić prilikom otvaranja mosta na Šarampovu rekla je je da će dodatni projekti koji će biti realizovani u ovoj opštini biti povod da se češće dolazi u ove krajeve i istakla zadovoljstvo zbog konačnog rešavanja višedecenijskog problema deponije Stanjevine.

Most u Šarampovu ponovo otvoren za saobraćaj, foto: A.Rovčanin

„Upravo zbog razloga što su decenijama trpeli problem koji su imali sa deponijom Stanjevine, meštani Prijepolja će zajedno sa ostale tri opštine, Nova Varoš, Priboj i Sjenica biti među prvima koji će imati kompletno rešen problem odlaganja čvrstog otpada“, rekla je premijerka Brnabić.

Premijerka Ana Brnabić obećala nova ulaganja u Prijepolje

Predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić rekao je da ni sam nije rekao da će se Vlad RS uhvatiti u koštac sa svim problemima koje su im predočili.

„Pokazali su da imaju snagu, moć, znanje i energiju da država izgleda drugačije. Кada nam je dolazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakli smo sve svoje probleme koje kao opština imamo i načine kako da se sa njima izborimo šta možemo mi da uradimo a šta Vlada RS da nam pomogne, kako da napustimo krug nerazvijenih opština. Pričali smo o pristupnim saobraćajnicima, o auto-puta, pruzi Beograd – Bar čija je rekonstrukcija u toku, gasifikaciji o neophodnosti izgradnje industrijske zone i trafostanici, jer je niskonaponska mreža jako loša. I mnogi od tih projekata se već odvijaju oko nas, a mi ih ne vidimo. Elektrodistribucija obavlja svoj posao, obaloutvrdu rade Srbijavode a radiće i kod deponije Stanjevine da bi Lim postala reka kao nekada oslobođena otpada. Obećana nam je obaloutvrda u naselju Zalug i Brodarevo kao i ka manastiru Mileševo gde je planirana izgradnja saobraćajnice. Za sve što su obećali stoje iza toga”, kazao je Babić.

PP Media