Vukosav Tomašević napušta DSS?

Vukosav Tomašević, dugogodišnji predsednik opštinskog odbora u Prijepolju i član Predsedništva DSS najavo je mogući razlaz sa ovom strankom.

Tomašević je to učinio na poslednjoj sednici Skupštine opštine Prijepolje, počektom protekle sedmice.Replicirajući odborniku PUPS, koji je u lošem kontekstu pomenuo DSS, Tomašević je izjavio: “ Možda u ovoj Skupštini poslednji put govorim u ime DSS, ali dok sam u ovoj stranci braniću njene principe i interese“…

Ovaj istup izazvao je veliko iznenađenje i nedoumice među akterima skupštinske sednice u Prijepolju, od kojih niko nije mogao da potvrdi šta je suština ove Tomaševićeve izjave.

Vukosav Tomašević je član DSS više od 2o godina. Istakao se u rušenju režima Slobodana Miloševića, nakon čega je u ime DSS obavljao brojne državne i unutarstranačke funkcije. Bio je član Izvršnog odbora i Predsedništva DSS, narodni i savezni poslanik, predsednik Skupštine opštine Prijepolje, član Nadzornog odbora Radio televizije Srbije, jedan je od prepoznatljivih lokalnih lidera DSS…

Iz krugova bliskih prijepoljskom odboru DSS saznajemo da razlog nesporazuma Tomaševića i DSS nije lokalniog karaktera, već se tiče odnosa u vrhu DSS. Tomašević se ne slaže sa kursom novog rukovodstva DSS, koje demonstrira naklonost ka SNS. Nasuprot tome, Tomašević iako je u manjini u organima stranke, protiv je bilo kakve saradnje DSS sa aktuelnim režimom i traži raskid svih lokalnih koalicija DSS sa SNS.

Pokušali smo da od Tomaševića dobijemo tumačenje njegove skupštinske izjave, ali smo dobili odgovor – Nemam komentar – kratko je prokomentarisao Tomašević.
PP Media