Za asfaltiranje puteva u Prijepolju još 34 miliona dinara

Prijepolje – U nastavku 51. sednice Opštinskog veća u Prijepolju odlučeno je da se iz budžeta opredeli 14 miliona dinara za sufinansiranje asfaltiranja puteva u pojedinim mesnim zajednicima zajedno sa građanima koji su se samoinicijativno organizovali i prikupili novac za učešće u asfaltiranju.

Opštinsko veće u Prijepolju opredelilo dodatna sredstva za asfaltiranje puteva, foto: A.Rovčanin

Pored javne nabavke od 20 miliona dinara koja će danas biti raspisana za asfaltiranje brojnih putnih pravaca, većnici su doneli odluku da se opredeli dodatnih 14 miliona za asfaltiranje devet putnih pravaca u čijem finansiranju učestvuju i građani. Radi se o putnim pravcima Boretino brdo- Gojakovići,  Brodarevo- Vrlobaš, Podjasen od Kajevića ka starom asfaltnom putu i krak ka repetitoru, zatim Kotline Cepen MZ Kamena Gora, put u naselju Grablje kao i put prema Adžinim njivama, sanacija postojeće ulice Radovana Čarkilovića pored železničke stanice i sanacija postojećeg puta Grobnice –Stranjani.

-Dogovoreno je da učešće Opštine bude maksimalno dva miliona po putnom pravcu, ali moram da pohvalim građane okoline Vrlobaš koji su skupili znatno više nego što smo mi dali. Nažalost, nemamo dovoljno sredstava da radimo na teritoriji cele opštine tako da smo zahvalni na pomoći građana koji nam svojim sredstvima pomažu kako bi asfaltirali što više putnih pravaca.Primetili smo da nam nedostaje i sredstava za hitne intervencije na teritoriji Brodareva, tako da smo iz budžetskih rezervi opredelili 500.000 u te svrhe a po potrebi izdvojićemo i više – kaže predsednik opštine Vladimir Babić.

Veće je usvojilo i prosledilo Skupštini na usvajanje Odluku o postavljanju i uklanjanju privremenih objekata na teritoriji opštine.

-Ovo je polazna osnova, krovni dokument koji ne rešava sve probleme ali nam daje mogućnost da reagujemo na svim površinama, na svemu onome gde su naši inspektori govorili da nisu nadležni. Nije nam cilj rušenje već da sve dovedemo u legalne tokove – ističe Babić.

Takođe, razmatrana je Strategija razvoja JKP Lim od 2022-2024. godine a veće je vratilo ovaj dokument na doradu jer, kako objašnjava Babić, Komunalno nije planiralo upravljanje grobljima i lokalnim putevima.

– Prijepolje je u sve težoj situaciji po ovom pitanju tako da želimo da napravimo zakonsku osnovu, da ako se steknu uslovi, možemo oformiti posebno odeljenje koje će upravljati grobljima i gazdovati putevima – zaključuje Vladimir Babić.

Budžetom opštine Prijepolje planirano je 20.500.000,00 za finansiranje zdravstvene zaštite na teritoriji opštine i 500.000,00 za raspisivanje novog javnog poziva za humano hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica.