Za čisto Prijepolje, deveta izborna lista za lokalne izbore

Prijepolje – Građanski Pokret “Za čisto Prijepolje” deveta je politička grupacija koja je predala listu kandidata za učešće na lokalnim izborima u Prijepolju.

U saoptenju za javnost navode da su odlučili da se kandiduju na junskim izborima kako bi pokazali da obećanja data u predizbornoj kampanji mogu da se ostvare a da pri tom ostanete čistog obraza.

– Nezadovoljni radom lokalne vlasti u nizu godina formirali smo GRAĐANSКI POКRET kako bi  preuzeli odgovornost u rešavanju niza komunalno-ekoloških problema. Od nekada najčistijeg grada danas smo crna rupa u Srbiji sa našom deponijom. Po tome smo poznati???Glavna deponija, niz manjih na putu za mesta koja hoćemo da postanu turističke atrakcije – Sopotnica, Кamena Gora, saobraćajni kolaps zbog nedovršenih saobraćajnica, rasipanje budžetskih sredstava za volonterski (ne) rad sadašnjih odbornika i opštinskih funkcionera, problem pasa lutalica, delovi prigradskih naselja bez kanalizacione mreže samo su neki od brojnih nagomilanih problema.

Š T  A?

Ne smemo dozvoliti da nam se reke pretvore u kolektore otpadnih voda. Mileševka je celim svojim tokom u našoj Opštini pa je samim tim i naša odgovornost apsolutna,

Ne smemo dozvoliti da naš grad bude zatrpan smećem a nismo daleko od toga,

Izgradnja centralnog prečistača za vodu, zatvaranje centralne  deponije i uklanjanje manjih deponija naš prioritet nad prioritetima!

Uređenje vodotoka reke Mileševke, pešačka i biciklistička staza do manastira Mileševe su jedan od preduslova za razvoj turizma.

ŽELIMO DA U NAŠ GRAD DOLAZE A NE DA PROLAZE.

К A К O?

Evropskim kreditima za komunalno-ekološke projekte,

Uštedom budžetskih sredstava (naprimer ukidanjem svih nadoknada odbornicima i funkcionerima za volontrski rad itd.).

Ovo je samo delić sa čim želimo da se bavimo. Sramota nas je da pominjemo problem parkiranja,  neizgrađenu kapelu i niz drugih „sitnih“ problema koji ozbiljno muče naše sugrađane. U zadnjih dvadesetak godina ovi „sitni“ problemi su na listi obećanja svih političkih stranaka koje su učestvovale u izbornim aktivnostima. Nećemo se baviti time šta su lokalne vlasti u nekoliko zadnjih mandata radile, uglavno građani vide i znaju, mada poželjno je da obrate pažnju na ozbiljne optužbe među dojučerašnjim koalicionim partnerima.

Da li se može njima ukazati poverenje da vode i u narednom periodu, našu Opštinu?

Molimo naše pratioce, naše potencijalne glasače da se aktivno uključe (predlozima a sutra i javnom kritikom) u našu borbu, ZA ČISTO PRIJEPOLJE, kaže se u saopštenju za javnost iz ovog Pokreta.

PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *