Za krpljenje rupa i atarske puteve izdvojeno 16 miliona dinara

Prijepolje – Prijepoljski većnici doneli su odluku o raspisivanju javne nabavke za krpljenje udarnih rupa na putevima i ulicama na teritoriji opštine kao i javne nabavke za hitne intervencije u zemljanim radovima. Usvojen je i program rada Saveta za bezbednost saobraćaja za 2023. godinu a većnici su razmatrali projekte javne rasprave.

Foto: PP Media Prijepolje

Za krpljenje udarnih rupa, šumske i atarske puteve i hitne intervencije budžetom opštine Prijepolje ukupno je planirano 16 miliona dinara.

-Pokušavamo da ubrzamo sve radove koji ne moraju da čekaju. Dali smo nalog Odeljenju za investicije i javnim nabavkama da raspisuju nabavku za krpljenje udarnih rupa, jer sad će se pojaviti posle zime, nećemo čekati jesen to da uradimo.  Za to je planom predviđeno 7 miliona. Za šumske i atarske puteve predviđeno je 4,5 miliona i tu raspisujemo nabavku. Raspisujemo nabavku i za hitne intervencije, mada zbog svih dešavanja i vanredne situacije mislim da ćemo ta sredstva brzo istrošiti – ističe Drago Popadić, predsednik opštine Prijepolje.

Foto: PP Media

Razmatrani su projekti javne rasvete za koje će se projektno-tehnička dokumentacija raditi prioritetno, onde gde su građani podneli zahteve a usvojen je Plan i program rada Saveta za bezbednost saobraćaja za 2023. godinu.

– Cilj je da se sva sredstva predviđena za ovu namenu potroši. Ono što planiramo  jeste postavljanje ograda kod škola u Ratajskoj i Brodarevo, postavljamo usporivače brzine, nabavićemo vozilo za policijsku upravu, rančevi, autosedišta za bebe i sve ostalo što je u skladu sa Planom i programom za koji čekamo saglasnost od Agencije za bezbednost saobraćaja – objasnio je Popadić.

PP Media