Prijepoljski privrednici upoznati sa pogodnostima koje pruža NSZ

Prijepolje – NSZ Filijala Prijepolje organizovala je danas Forum za  poslodavce u Prijepolju kako bi ih bliže upoznala sa javnim pozivima i konkursima koji su raspisani 20. februara ove godine.

Foto: A.Rovčanin

Forumi poslodavaca imaju za cilj uspostavljanje neposrednog kontakta sa poslodavcima radi saradnje i partnerstva ali i  informisanje o merama aktivne politike zapošljavanja i  javnim pozivima konkursima NSZ za 2023. godinu.

– Raspisli smo 13 javnih poziva. Nekako ih možemo svrstati u tri grupe i odnose se na programe zapošljavanja, na programe dodatnog obrazovanja i na osobe sa invaliditetom. Većina javnih poziva je otvorena do 30. novembra. Konkurs za javne radove je otvoren do 27.marta. Konkurs javnih poziva za samozapošljavanje do 10. aprila, dok su programi namenjeni osobama sa invaliditetom otvoreni do kraja godine- kaže direktorka NSZ filijale Prijepolje Rafeta Hajdarević.

Foto: A.Rovčanin

Forumu za poslodavce prisustvovalo je dvadesetak poslodavaca iz Prijepolja, od kojih su mnogi i ranije koristili programe NSZ.

-Kompanija ES Komerc iz koje dolazim je i ranije koristila programe NSZ, između ostalog, ja sam jedan od polaznika programa pripravništva sa visokim obrazovanjem. Taj program sam koristio 2019. godine. Godinu dana sam radio. Poslodavac me ocenio da sam dobar radnik i zaposlio sam se. Iskoristio sam svoju šansu. Preporučujem svim da koriste bilo koji program koji je omogućila NSZ, jer se na taj način stiče iskustvo i veština, a postoji velika mogućnost da korisnik programa dobije zaposlenje – ističe Armin Durmišbegović iz kompanije Es Komerc.

U utorak, 7. marta će se održati Forum za poslodavce u Priboju a novina je i da će javni pozivi predviđeni za osobe sa invaliditetom biti prezentovani u prostorijama Društva za cerebralnu i dečiju paralizu.

PP Media