Zalug primer složnosti i suživota Srba i Bošnjaka

Prilikom posete prijepoljskom naselju Zalug iz Opštinskog odbora Sandžačke demokratske partije u Prijepolju ističu zadovoljstvo, kako zbog velikog odziva ljudi, tako i zbog toga što su skupu pored meštana Bošnjačke nacionalnosti, u velikom broju prisustvovali i zalužani Srpske nacionalne pripadnosti. Oni kažu da ta činjenica pokazuje na jedinstvo i suživot ova dva naroda u međunacionalnoj sredini kakva je opština Prijepolje.
Zalug je jedno od većih prijepoljskih naselja i pored toga to je naselje u kome je u proteklom periodu dosta toga urađeno, rečeno je na skupu koji je u ovom delu Prijepolja organizovao OO SDP. Zalužani su iskazali ogromnu zahvalnost i zadovoljstvo ovoj političkoj partiji, zbog svega ranije urađenog, što je doprinelo da ovo naselje bude jedno od uređenijih u Prijepolju.
Predstavnici OO SDP-a u Prijepolju izneli su i svoje planove za budući period, koji se odnose na uređenje putne infrastrukture, koja vodi prema okolnim selima.
„Na naše veliko zadovoljstvo ovom skupu su prisustvovali kako Bošnjaci, tako i Srbi, što pokazuje na pravo zajedništvo što je u ostalim naseljima retkost. To nam pokazuje da zadvoljstvo zbog svega urađenog postoji, i kod jednog i kod drugog naroda. Dosta toga je urađeno u protekom periodu, ostalo je samo još da popravimo neke kraće krakove, za šta je potrebno jako malo sredstava“, kazao je ispred OO SDP-a u Prijepolju Dževad Beganović
U Zalugu je urađena moderna ulica sa trotoarom i rasvetom, kanalizacija u celom naselju, a uređeno je i ograđeno groblje. Od 2008. godine započeto je sa asfaltiranjem ulica i sokaka i danas gotovo da nema ulice koja nije asfaltirana.
PP Media