Zbog porodičnih previranja RK Prijepolje pred gašenjem?

Samo nekoliko dana pošto su rukometašice Prijepolja izborile plasman u Super B ligu osvajanjem drugog mesta u Prvoj ligi Zapad uprava kluba pokrenula je postupak likvidacije ovog sportskog kolektiva. Postupak je pred Agencijom za privredne registre pokrenuo Duško Maračić, zakonski zastupnik kluba. Ipak, Maračić kaže da će odustati od namere da ugasi kolektiv te da je već uputio novi zahtev Agenciji za privredne registre, od koje tražiti da se likvidacija obustavi. On navodi da je iza pokretanja likvidacije stajalo različito svatanje takmičenja između njega i trenera Bojana Milinkovića. Iako smo pre objavljivanja ovog članka u više navrata pokušali da stupimo u konktakt sa Bojanom, kako bi čuli njegovo viđenje cele situacije u tome nismo uspeli. Broj telefona, poznat redakciji prvo je bio zauzet, a potom i nedostupan.

Odluka Rukometnog saveza centralne Srbije

Uprkos plasmanu u veći rang takmičenja, rukometašice Prijepolja po svemu sudeći neće imati priliku da se okušaju u Super B ligi. Tokom poslednja tri meseca, klub je u Agenciji za privredne registre promenio čak tri zakonska zastupnika, a u međuvremenu je pokrenut i status likvidacije ovog sportskog kolektiva.

Pokrenut postupak likvidacije pred APR

– U skladu sa odredbom člana 87. Zakona o sportu i člana 533. Zakona o privrednim društvima Rukometni klub Prijepolje pokrenuo je u ponedeljak 20. maja postupak likvidacije kluba. Pozivaju se poverioci da svoja potraživanja prijave najkasnije u roku od 120 dana od dana objavljivanja oglasa na internet strani Agencije za privredne registre. Upozoravaju se poverioci da će njihovo potraživanje biti prekludirano ukoliko ga ne prijave unapred navedenom roku. Adresa na koju poverioci prijavljuju svoje potraživanje je Ulica: Lole Ribara, br: BB Prijepolje – stoji na sajtu APR-a.

Duško Mračić kaže da je sada od ideje da ugasi klub odustao. Da je to bila posledica različitog svatanja takmičenja i obaveza igranja u većem rangu između njega i trenera Bojana Milinkovića.

– Poučeni iskustvom igranja u većem rangu takmičenja odbojkaša, košarkaša pa i rukometaša, nismo imali nikakvu finansijsku garanciju dabi to mogli da iznesemo i da opstanemo u većem rangu. Zbog toga sam bio mišljenja da se na drugi način pristupi radu u klubu i da opština tako dobije stabilnog prvoligaša, što se razlikovalo od mišljenja trenera kluba – kazao je Maračić.

Pokretanje postupka likvidacije, samo nekoliko dana pošto je klub izborio igranje u većem rangu takmičenja začudilo je mnoge u gradu na Limu. Međutim, dobro upućeni u rukometna dešavanja navode, da ovim sportom godinama u Prijepolju, rukovode bližnji rođaci Duško Maračić i Bojan Milinković,  koji pored RK Prijepolja kontrolišu i RK Beli Anđeo, ŽRK Sedmerac i Opštinski rukometni savez Prijepolja. Zavhvaljujući moćnim političkim vezama na lokalu, RK Prijepolje i RK Beli Anđeo godinama unazad dodeljuju se milionska sredstva iz budžeta, te je sukob na relaciji ovog dvojca nastao, navodno zbog novca.

Ove navode nije porekao ni sam Maračić, koji je kazao da se na osnovu ranijeg zakona o sportu ukazala potreba da se formira Opštinski rukometni savez Prijepolja.

Kako „PP Medija“ saznaje, Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneta je krivična prijava protiv odgovornog lica Opštinskog rukometnog saveza Prijepolja, zbog pranja novca. Kako se sumnja, preko računa ove sportske organizacije, koja nije dobijala sredstva iz opštinskog budžeta, tokom minule tri godine fiktivno je prešlo više od 2 miliona dinara.

PP Media