Zlatar dobija pešačke staze

Zlatar/Nova Varoš – Planina Zlatar poslednjih godina postaje sve primamljivija za turiste. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je prepoznalo ovu turističku destinaciju kao razvojnu šansu i iz godine u godinu izdvaja sredstva za finansiranje projekata ove regije, piše agencija RINA.

Novi sadržaji na Zlataru, foto: A.Rovčanin

„Pre nekoliko dana TO Zlatar je jedina potpisala ugovor sa ministarstvom za realizaciju projekta unapređenja infrastrukture vrednosti 6 miliona dinara. Radićemo izgradnju novih pešačkih staza i unaprediti one postojeće. Ideja nam je da izletište Šopot konačno sredimo, da bi Novu Varoš povezali za turističkom zonom Zlatara kao i unaprediti infrastrukturu na već postojećoj stazi Batrovac”, rekao je za agenciju RINA direktor TO Zlatar Branko Pucarević.

Direktor TO Zlatar Branko Pucarević, foto: A.Rovčanin

Pre nekoliko dana stigle su i prve grupe turista na Zlatar, a „Super kamp” je zakupio na tri meseca sve kapacitete u hotelu „Panorama”.

„Trudimo se da zbog ljudi koji nas posećuju unapredimo sadržaje. Dugo je bilo potrebno da se reše sve papirološke stvari oko zip lajn, ali on sada radi svakog dana. Trudićemo se da svake nedelje odredimo po jedan dan kada će biti bepslatan za sve, ove nedelje i u četvrtak i u petak će se svi građani besplatno voziti. Uradili smo dečije igralište, a i balon hala je u potpunoj funkciju. U toku je izgradnja stadiona za visinske pripreme na Zlataru čiju realizaciju očeukjemo u toku godine”, kazao je Pucarević.

Novina koju TO Zlatar ima u ponudi je iznajmljivanje kvadova. Svi ljubitelji adrenalina mogu sa njima doći do vidikovaca Hodžina stena i Vetrenički krš, kao i na vidikovac u Prirodnom rezervatu Uvac. Džipovima se može obići i panoramski razgledati Zlatar.

Rina i PP Media