Zorka Gazdić najbogatija starica u Limskoj dolini – očekuje dvadeseto praunuče

Priboj – Osamdesetčetvorogodišnja Zorka Gazdić, prema oceni mnogih je verovatno najbogatija starica u Limskoj dolini. Ova vitalna baka živi u  selu Rača kod Priboja. Njeno bogatstvo se ne meri novcem ili drugim sličnim materijalnim vrednostima, već je to njena velika porodica, zato i jeste toliko bogata.

Zorka najbogatija starica u Limskoj dolini, foto: PP Media

Zorka je rođena 1939. u Rači kod Priboja, majka je četvoro dece, baka jedanaest unučadi i prabaka devetnaest praunučadi. Životni vek provodila je u radu, vaspitanju dece i molitvi. Svakodnevno čita Sveto Pismo i molitvenik. Redovno posti i pričešćuje se.

Baka Zorka je sa radošću primila vest da se u njenom selu gradi crkva. Uprkos starosti i bolesti, na praznik ikone Presvete Bogorodice Trojeručice, njena porodica ju je dovela u hram u Rači gde je učestvovala u Svetoj Arhijerejskoj Liturgiji.

– Njena radost je bila još veća kada joj je prišao, pozdravio je i blagoslovio Episkop mileševski Atanasije. Susret je bio dirljiv. Starica je sa suzama prigrlila svoga Episkopa koji nije skrivao radost kada je saznao da se radi o najbogatijoj starici ovoga kraja, koja ima tako veliku porodicu – kažu meštani Rače.

Pored svih divnih događaja, tokom životnog veka radost bake Zorke ne prestaje, jer, očekuje dolazak na svet i dvadesetog praunučeta čime će njeno bogatstvo biti dodatno uvećano.

Inače, meštani sela Rača kod Priboja proslavili su početkom sednmice, 25. jula, slavu svoga hrama u izgradnji, posvećenog ikoni Presvete Bogorodice Trojeručice.

PP Media