Adis Micanović najavio štrajk glađu: Prijavio kriminal, ukinut mu “sportski dinar”

Predsednik Odbojkaškog kluba “Bambi Volej” Adis Micanović obratio se otvorenim pismom Ministru omladine i sporta, Sportskom savezu Srbije i predsedniku opštine Prijepolje nezadovoljan iznosom sredstava opredeljenih u 2018. godini “Bambi Voleju“ u kojem je najavio štrajk glađu. Pismo Micanovića prenosimo u celosti.

Poštovani, povodom sramne i diskriminatorske odluke opštine Prijepolje da se OK Bambi Volej Prijepolje dodele sredstva za godišnji program u visini od 50. 000 dinara za funkcionisanje kluba u 2018. godini, obavestavam Vas da u utorak 08. maja 2018. godine sa početkom u 10. časova započinjem štrajk glađu koji će trajati sve do konačnog i potpunog ispunjenja jednog i jedinog uslova de se OK Bambi Voleju daju sredstva po zakonu i na osnovu Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa za zadovoljenje potreba građana u oblasti sporta na teritoriji opštine Prijepolje.

OK Bambi Volej osnovan je 2013. godine i od 2015. godine redovno je sufinansiran godisnji program kluba sredstvima iz budžeta opštine Prijepolje. Za 2017. godinu taj iznos je bio 1.008.500 dinara.

OK Bambi Volej je sportski kolektiv koji ima oko 60. registrovanih članova – devojčica i devojaka koji se takmiče u seniorskoj, kadetskoj, pionirskoj i ligi mlađih pionirki i ima oko 40 devojčica u školi odbojke, što je ukupno oko 100 članova.

OK Bambi Volej je seniorski šampion Međuregionalne lige Zlatiborskomoravičkog okruga za sezonu 2015/2106 i seniorski šampion Druge odbojkaške lige grupa Zapad za sezonu 2017/2018. Klub je dva puta proglašavan za najbolji ženski sportski kolektiv opštine Prijepolje i to za 2015 i 2017. godinu. Devojke kluba su nosioci zlatne i srebrne medalje za reprezentaciju Prijepolja sa poslednjih MOSI igara održanih u Rogatici 2016. i Pljevljima 2017. godine. Organizacijom i rezultatima smo primer uspešnog sportskog kolektiva.

Osnivač i predsednik kluba Adis Micanović je karijeru u sportu i odbojci započeo davne 1986. godine i za njega se vezuju najveći uspesi prijepoljske odbojke u poslednjih 15. godina. Profesionalni je odbojkaški trener koji je u svojoj karijeri osvojio i 4 titule šampiona u Saudijsko Arabiji, a radio je i u Super ligi Srbije i u Iranu.

Komisija za raspodelu sredstava u oblasti sporta u opštini Prijepolje nam je dodelila sredstva u iznosu od 50. 000 dinara, što smo mi u pregovaračkom postupku odbili, jer ne tražimo nikakvu milostinju već da komisija svoj posao radi po zakonu i na osnovu činjenica i rezultata. Ubeđeni smo da je ovoliki iznos KAZNA STO JE PREDSEDNIK OK BAMBI VOLEJ PRIJAVIO KRIMINAL I OTKRIO NEZAKONITO POSLOVANJE PREDUZEĆA KOJE JE U VLASNIšTVU TETKE JEDNOG OD čELNIKA OPšTINSKE VLASTI.

Predsednik OK Bambi Volej, Adis Micanović, je spreman da se povuče iz svih organa upravljanja kluba, ako je to uslov da se ovim sjajnim devojkama omoguće sredstva za normalno funkcionisanje i bavljenje sportom.

Ovo je moja lična odluka, a i imam podršku i mojih odbojkašica koje su izrazile spremnost da i one stupe u štrajk glađu, ali u ovom trenutku uspeo sam da ih odvratim od te odluke, kaže se u pismu Adisa MIcanovića.
PP Media