Osnovci iz Prijepolja posetili Bošnjačko nacionalno veće

Bošnjačko nacionalno veće organizovalo je prošlog vikenda studijsko putovanje Novom Pazaru i posetu izložbi tradicionalnog streličarstva „Kemankeš“ za 200 učenika osnovnih škola iz Prijepolja koji izučavaju bosanski jezik sa elementima nacionalne kulture kao izborni predmet.

Cilj putovanja je da se učenici upoznaju sa radom Bošnjačkog nacionalnog veća, vide deo zajedničkog kulturnog nasleđa koje Bošnjaci dele sa Turskom i posete kulturno istorijske znamenitosti Novog Pazara. Predsednik Veća, dr. Sulejman Ugljanin je pozdravio đake, nastavnike i učitelje poželeo im dobrodošlicu i istakao da je izložba koju imaju prilike da vide deo i bošnjačke kulture.

– Luk i strela su deo naše zajedničke kulture sa turskim narodom i vi imate tu priliku da vidite ovu izložbu koja je do sada izložena samo u Sarajevu i Beogradu. Drago mi je što ste došli ovde i želim vam sretnu sadašnjost i sigurnu budućnost- kazao je Ugljanin.

Postava izložbe tradicionalnog streličartsva „Kemankeš“ trajaće do 24.maja 2018. godine, svi zainteresovani mogu je pogledati u Bošnjačkom nacionalnom veću i saznati više o streličartsvu.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *