Besplatno letovanje u Sutomoru za najbolje pribojske osnovce i srednjoškolce

Priboj – I ove godine u pribojskom odmaralištu u Sutomou besplatno će letovati najbolji pribojski osnovci i srednjoškolci, kao i školarci iz bratskog Prilužja sa Kosova i Metohije, zatim članovi udruženja osoba sa invaliditetom i korisnici socijalnih usluga.

Foto: Opština Priboj

Zaključak o besplatnom školovanju u Sutomoru usvojilo je Opštinsko veće, a prošle godine po istom principu, u čarima plavog Jadrana uživalo je preko 300 pribojskih mališana. U pribojskom odmaralištu u Sutomoru već godinama o trošku Opštine Priboj letuju najbolji pribojski školarci, učenici iz bratskog Prilužja, najveće srpske enklave na Kosovu i Metohiji, kao i članovi pribojskih udruženja osoba sa invaliditetom i štićenici Centra za socijalni rad. Smene će biti organizovane od kraja juna pa sve do septembra.

Zaključak o besplatnom letovanju  danas je  usvojilo Opštinsko veće, a prošle godine po istom princu, uživanje na crnogorskom primorju, kroz jednu desetodnevnu smenu, uz pun pansion u odmaralištu u Sutomoru i prevoz iz Priboja, koristilo je preko 300 pribojskih mališana.

Pribojsko odmaralište u Sutomoru je pre nekoliko godina potpuno rekonstruisano, sobe su sa četiri i šest ležajeva, sa klimom i kupatilom, a ceo prostor je pokriven video nadzorom i WF signalom. Korisnici imaju tri obroka u sopstvenoj kuhinji ,obezbeđen je i zakup plaže, profesori plivanja su stalno sa decom, a obezbeđena je i zdrastvena zaštita kroz prisustvo lekara i mini apoteka.

Prošle godine u olujnom nevremenu objekat odmarališta ostao je bez krova, ali je to privremeno sanirano, mada je u planu  trajno rešavanje krova, možda i kroz nadogradnju još jednog sprata, čime bi se povećao i kapacitet samog odmarališta.

Od prošle godine odmarlašite u Sutomoru, odlukom Opštine Priboj, ustupljeo je na gazdovanje Sportskom centru Priboj.

PP Media