Blokadom protiv bazne stanice u Ivanju

Žitelji Mesne zajednice Ivanje nezadovoljni su odlukom Telekoma da svoju baznu stanicu postavi na odžaku građevinske firme “Rad Labud”. Oni smatraja da bi puštanje u rad ove stanice ugrozilo njihove živote i kažu da su spremni da organizuju blokade kako bi onemogućili njen rad.
Na javnoj raspravi o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu održanoj u maloj sali Doma kulture okupio se veliki broj meštana kako bi iskazao svoje nezadovoljstvo jer smatraju da će zbog zračenja imati štetan uticaj po zdravlje.
Predsednik Mesne zajednice Ivanje Branislav Tomašević kaže da građani nisu bili upoznati sa namerom Telekoma da postavi baznu stanicu te da njega kao predsednika o tome niko nije kontaktirao.

– Dovedeni smo skoro pred svršen čin, slučajno smo saznali za ovu javnu raspravu i došli smo da iskažemo svoje nezadovoljstvo i ako je sastanak zakazan u vreme poljskih radova. Svi smo zabrinuti, baznu stanicu su namerili da postave blizu škole zatim naših domova i imanja. To nećemo sigurno dozvoliti – u dahu priča Tomašević.

Meštani Ivanja predvođeni predsednikom Mesne zajednice Ivanje Branislavom Tomaševićem na javnoj raspravi, foto: www.ppmedia.rs

Svi građani koji su upoznati sa činjenicama postavljanja bazne stanice mogu sa pravom biti zabrinuti kaže meštanka Tatjana Dragutinović.

– Radio bazna stanica emituje elektromagnetne talase koji su štetni po ljudsko zdravlje i naša briga je potpuno opravdana.Tokom rasprave smo čuli da se prvi udar nalazi na 300 metara od dimnjaka na koji će biti postavljena stanica u okviru GP “Rad Labud”- naglašava Tatjana.

Tokom rasprave moglo se čuti da sve veći broj stanovnika sa područija Prijepolja oboleva u poslednje vreme od kancera, što dodatno brine stanovnike Ivanja.Takođe, da će se zračenje negativno odraziti na poljoprivredne useve. Revoltirani su što nisu pitani za mišljenje i što su, kako su naveli, radovi počeli pre dobijanja saglasnosti.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *